Legile menite să descurajeze jocurile de noroc sunt tăragănate: „Ciolacu a cedat șantajului industriei păcănelelor”

0
132
Foto: Pixabay

USR este de părere că în ultima perioadă coaliția PSD – PNL se preface că rezolvă problema păcănelelor din orașe dar, de fapt, încearcă să protejeze industria jocurilor de noroc. Coaliția PSD-PNL ține ”la sertar” numai puțin de șase inițiative legislative USR, dar și una depusă de parlamentari PSD, iar astăzi a amânat în comisia juridică din Senat și dezbaterea ordonanței lui Marcel Ciolacu care crește taxele de licențiere pentru operatorii de jocuri de noroc, dar nu îi elimină din localități. Aceste amânări confirmă că Marcel Ciolacu a cedat șantajului industriei păcănelelor, se transmite într-un comunicat.

De asemenea, reprezentanții coaliției de guvernământ au anunțat astăzi că toate inițiativele legislative referitoare la jocurile de noroc care se află în circuitul legislativ vor fi respinse, singurul document care va fi dezbătut fiind ordonanța guvernului.

Radu Mihail, liderul grupului USR, denunță abuzul parlamentarilor puterii care pun banii pe primul loc și nu se gândesc de loc la sănătatea și la banii românilor de rând, la protejarea persoanelor vulnerabile și a copiilor de flagelul jocurilor de noroc.

Radu Mihail, liderul senatorilor USR: ”Președintele comisiei economice Daniel Zamfir a spus cu subiect și predicat că vor fi respinse toate inițiativele legislative ale USR și că singurul lucru care contează este ce vrea guvernul. Este absolut șocantă poziția premierului Ciolacu, cel care în urmă cu două săptămâni se bătea cu pumnul în piept că o sa scoată păcănelele din localități și denunța «șantajul» industriei de noroc. Ce s-a întâmplat între timp? Ordonanța guvernului nu rezolvă problema păcănelelor, nu-i protejează pe cei vulnerabili, nu-i protejează pe copii, doar aduce mai mulți bani la buget. Inițiativele USR pun pe primul plan protejarea românilor vulnerabili și a copiilor.”

USR a strâns peste 55.000 de semnături în favoarea legilor Fără Păcănele care, pe lângă interzicerea amplasării sălilor de păcănele în apropiere de școli și locuri de joacă, interzic publicitatea în spații publice și impun obținerea unui aviz de funcționare din partea primăriei pentru sălile de jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.