Legile pentru eliminarea supraaccizei la carburant și pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, promulgate

Președintele klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru eliminarea supraaccizei la carburant și legea pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.

Pe 4 decembrie, deputaţii au votat pentru eliminarea supraaccizei şi în consecinţă preţul carburanţilor va fi mai mic. Iniţiatorul proiectului de lege, Robert Sighiartău, spune că s-a reuşti astfel eliminarea unei măsuri care a făcut viața amară multora dintre români.

Contactat de HotNews.ro, consultantul fiscal Adrian Bența a spus că prețul unui plin de benzină s-ar reduce cu 15-20 lei, în funcție de capacitatea rezervorului. În cazul de față au fost luate în calcul rezervoare de 40 și 50 de litri. Ar fi vorba de o reducere de 38 de bani pentru fiecare litru, spune el.

Totodată, supraimpozitarea contractelor de muncă cu timp parţial a fost eliminată în vederea aplicării unei baze de calcul pentru contribuţiile sociale şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate în funcţie de salariul realizat, nu în funcţie de salariul de bază minim brut pe ţară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati