Liberalii sărbătoresc 147 de ani de la înfiinţarea PNL/ La eveniment participă şi preşedintele Klaus Iohannis

Liberalii sărbătoresc, marţi, 147 de ani de la înfiinţarea PNL. Ce mesaje au transmis președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

La evenimentul care se desfăşoară la Vila Florica din Ştefăneşti, judeţul Argeş, participă şi preşedintele Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă, la aniversarea PNL: ”A fi liberal înseamnă o trăsătură de caracter și un mod de viață”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, în cadrul evenimentului de aniversare a 147 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, că istoria mai veche şi recentă ne arată că Partidul Naţional Liberal este partidul care garantează stabilitatea guvernamentală, dezvoltarea economică şi moderaţia în actul guvernării.

Președintele PNL a arătat că a fi liberal înseamnă o trăsătură de caracter și un mod de viață.

”A fi liberal înseamnă o trăsătură de caracter şi un mod de viaţă. Din acest punct de vedere, orice persoană reaţională are o trăsătură liberală, pe care o va descoperi mai devreme sau mai târziu, pe parcursul vieţii. Se numeşte voinţa de a face”, a spus premierul.

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL: Partidul a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la evenimentul de celebrare a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, că PNL are în sfârșit un președinte care este și premier. Cu privire la aducerea la guvernare a PSD, șeful statului a menționat că România trece ”prin momente când se impune să strângem rândurile și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor”.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că PNL a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile.

”Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa cred eu”, a spus preşedintele, arătând că ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”, care să ofere şansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024.

Vezi aici discursul integral al lui Klaus Iohannis.


Evenimentul de celebrare a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal are loc în fosta reședință a Brătienilor din Argeș, în prezent muzeu dedicat fondatorilor formațiunii politice.

Muzeul Național „Brătianu” a fost înființat printr-o lege promulgată chiar de Klaus Iohannis în ianuarie 2020, și este o instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în imobilul „Vila Florica” Ansamblul conacului Brătianu – Florica, situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș.

Conform legii, printre obiectivele muzeului se numără, printre altele, „aducerea în atenția publicului a figurilor marcante ale familiei Brătianu, a contribuției acestora la cultura și istoria românilor, respectiv formarea României Moderne și a României Mari”.

Muzeul a fost inaugurat în luna mai primului an al pandemiei de COVID-19, la 145 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, iar la inaugurare au participat premierul și președintele PNL de la acea vreme, Ludovic Orban, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Sursa: Muzeul Național „Brătianu”
Sursa: Muzeul Național „Brătianu”

Conform paginii oficiale a muzeului, situat în cartierul Ștefăneștii Noi din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, conacul familiei Brătianu – numit, ca şi satul în care se afla, Florica, în amintirea primei fiice a lui Ion C. Brătianu – este unul dintre cele mai frumoase domenii boiereşti din România, păstrat foarte bine până în zilele noastre – cu excepţia obiectelor, mobilelor şi a cărţilor din interior, risipite în anii regimului comunist. Este conacul în care s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă care a dat ţării nu mai puţin de trei prim-miniştri, dintre care primi doi – Ion şi Ionel Brătianu – au avut un rol covârşitor în realizarea României moderne – de numele primului legându-se războiul Independenţei, cel de-al doilea realizând – tot în urma unui război – Unirea din 1918 şi reformele ce au stat la baza democraţiei interbelice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati