Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Sectorul 5 își mută activitatea în online

Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Sectorul 5 își mută activitatea în online, potrivit unor surse newsbucuresti.ro. Numărul de clase mutate în online se înmulțește de la o zi la alta, astăzi cifra a ajuns la peste 2400 de clase din școlile bucureștene, cu 200 mai multe decât ieri. 

“Având în vedere că s-au obținut avizele pentru Scenariul 2, vă anunțăm oficial că de mâine toate clasele 0-12 vor intra în online. Rog toți profesorii să ia toate măsurile pentru ca orele în online să se desfășoare în bune condiții. Orarul rămâne același. Rog diriginții și învățătorii să anunțe toți părinții și elevii această schimbare de scenariu.”, se precizează în sursa citată.

Vreo 65.000 de elevi din București învață online

Potrivit ultimelor informații oferite de Inspectoratului Şcolar Bucureşti (ISMB), aproximativ 65.000 de elevi învaţă online în Capitală. Mai mult, vreo 500 de profesori sunt bolnavi de COVID-19 în această perioadă.

Practic, potrivit datelor furnizate astăzi, este vorba de 2.400 de clase aflate în mediul online din totalul de circa 12.000, adică 20%.

Luni, 27 septembrie, erau 34.000 de elevi care învăţau online în capitală, dintr-un total de 301.000.

Regulile de funcționare a școlilor s-au schimbat

Recent, au fost schimbate regulii de funcţionare a şcolilor în cazul în care incidenţa din localitate depăşeşte 6 la mia de locuitori. Acestea sunt obligate să raporteze către inspectoratele şcolare, iar acestea să publice la rândul lor, zilnic, lista claselor cu activitatea suspendată. Suspendarea cursurilor este acum descentralizată la şcoli, în funcţie de cazurile interne din rândul elevilor și profesorilor. Se suspendă cursurile doar la apariţia unui caz pozitiv într-o clasă, şi nu la rata de infectare din localitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati