Licitație pentru consultanță în elaborareaa Strategiei de management integrat al deșeurilor în București 2022-2031

Primarul general Nicușor Dan anunță că s-a lansat în SEAP procedura de achiziție a serviciilor de Consultanță pentru elaborarea Strategiei de management integrat al deșeurilor în Municipiul București 2022-2031.

De asemenea, achiziția implică și revizuirea Strategiei de dezvoltare și funcționare pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare în Municipiul București, aprobată prin H.C.G.M.B. nr. 82/2015.

 Dorim să definim o direcție clară și concretă pentru gestionarea deșeurilor în Capitală, având în vedere faptul că legislația din acest domeniu a suferit o serie de modificări în ultimii ani și se impune corelarea actelor normative de la nivel local și alinierea cu legislația națională actuală.

 Programele de finanțare din fonduri structurale, respectiv POIM și PNNR, au permis Autorităților Locale din Municipiul București să acceseze fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare separată a deșeurilor, astfel încât Capitala să beneficieze de un sistem eficient de management integrat al deșeurilor.

 Noua strategie va realiza o prioritizare a obiectivelor de investiții necesare, va estima costurile și va analiza gradul de suportabilitate al populației, proces ce se va desfășura în strâns parteneriat cu Asociația pentru de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în București.

 De asemenea, se vor incorpora obiective legate de prevenirea generării deșeurilor, coroborat cu creșterea gradului de recuperare și reciclare a acestora, precum și principiile economiei circulare.

 Invit operatorii economici interesați să se înscrie la această procedură, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 iulie 2023″, a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.

 Anunțul din SEAP poate fi consultat accesând următorul link:

https://www.e-licitatie.ro/…/simplifi…/v2/view/100186669

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati