Licitație pentru modernizarea sistemului de ghidare rutieră destinat persoanelor nevăzătoare

PMB a lansat o licitaţie pentru achiziţionarea de noi materiale de întreţinere şi semnalizare rutieră destinate persoanelor nevăzătoare, valoarea estimată a investiţiei fiind de peste 1 milion de lei, a anunţat, miercuri, viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

Proiectul presupune amplasarea pe trotuar a unor benzi longitudinale, cu profil special, cu rolul de a ghida, în siguranţă, persoanele nevăzătoare, a scris viceprimarul pe Facebook.

Stelian Bujduveanu a menţionat că, prin montarea acestor materiale, nevăzătorul este avertizat cu privire la apropierea unor zone cu potenţial pericol precum treptele, scările rulante, traversările, uşile sau alte obstacole.

”Proiectul presupune amplasarea pe trotuar a unor benzi longitudinale, cu profil special, cu rolul de a ghida, în siguranță, persoanele nevăzătoare. Prin montarea acestor materiale, nevăzătorul este avertizat cu privire la apropierea unor zone cu potențial pericol, precum treptele, scările rulante, traversările, ușile sau alte obstacole”, precizează sursa citată.

Lucrările au ca scop creșterea siguranței circulației pietonale și vor fi executate în special în zonele cu:
☑️ treceri de pietoni,
☑️ școli,
☑️ grădinițe
☑️ alte zone cu potențial ridicat de incidență a evenimentelor rutiere.

Potrivit acestuia, termenul de garanţie solicitat este de doi ani, iar data limită până la care pot fi depuse ofertele este 11 iulie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati