Licitaţie pentru reparaţia fântânii Gheorghe Cantacuzino din Parcul Carol

Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public anunţă pe SEAP licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de consolidare şi reabilitare la monumentul ”Fântâna Gheorghe Grigorie Cantacuzino”, din Parcul Carol, scrie Agerpres.

Licitaţia se desfăşoară prin procedură simplificată, iar criteriul de atribuire îl reprezintă preţul cel mai scăzut.

Termen limită pentru primirea ofertelor: 16 august.

În august 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că a semnat certificatul de urbanism pentru reparaţia capitală a monumentului Fântâna Gheorghe Grigorie Cantacuzino.

„Lucrările presupun restaurarea bazinului, a cascadei şi a corpului fântânii, dar şi reparaţia instalaţiei electrice şi a celei de apă. Până în prezent au fost realizate Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), proiectul tehnic şi au fost obţinute certificatele de urbanism necesare demarării lucrărilor”, preciza Nicuşor Dan, pe Facebook.

El menţiona că Fântâna Gheorghe Grigorie Cantacuzino este un monument neoclasic, construit de arhitectul Al. Freiwald şi sculptorul Karl Storck în anul 1870, la iniţiativa primarului de atunci, Gheorghe Grigore Cantacuzino.

Ultimele intervenţii asupra monumentului au avut loc în anul 2005, adăuga edilul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati