Licitație pentru sortarea deșeurilor reciclabile în Sectorul 1

0
379

Primăria Sectorului 1 a lansat licitația pentru delegarea serviciilor de sortare a deșeurilor de hârtie, carton, metal, plastic și sticlă colectate separat. Acest contract prevede și transportul reziduurilor rezultate din sortare la depozitele de deșeuri și la instalațiile de valorificare energetică. Întreaga investiție depășește valoarea de trei milioane de euro, informează Buletin de Bucuresti.

Decizia de a delega separat sortarea deșeurilor colectate selectiv de locuitori unei companii specializate a venit în urma elaborării studiului de oportunitate realizat de Primăria Sectorului 1.

Conform caietului de sarcini al achiziției publice cantitatea de deșeuri reciclabile estimată a fi sortată anual este de 13.278 tone pentru primul an de contract de delegare a gestiunii, 14.606 tone pentru al doi an de contract și 16.067 tone pentru al treilea an de contract.

Cantitatea totală de deșeuri estimată a fi sortată pe perioada contractului, de 43.951 tone, este compusă din cantitatea provenită de la populație și instituțiile publice din subordinea autorităților publice locale ale Sectorului 1.

Din această cantitate totală, 7.911,18 tone vor fi plătite din taxele cetățenilor care locuiesc în Sectorul condus de Clotilde Armand, în timp ce celelate 36 de mii de tone vor fi decontate din bugetul local al municipalității.

Contractul dintre primărie și comerciantul care va câștiga contractul de delegare a gestiunii sortării deșeurilor va fi pe trei ani din momentul semnării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.