Liderii dedicați copiilor au primit recunoștință la Gala Lideri pentru Liderași – 2021

A șasea ediție a Galei Lideri pentru Liderași – 2021 powered by Itsy Bitsy ne-a reamintit tuturor că încrederea, curajul și perseverența sunt superputerile oamenilor care fac lucruri semnificative în beneficiul copiilor.

Anul acesta, 7 Lideri pentru Liderași au urcat pe scenă Le Château, din București și au primit trofeele oferite în cadrul Galei Itsy Bitsy în semn de recunoaștere și apreciere pentru proiectele importante pe care le-au desfășurat în 2020, în domenii precum educație pentru copii, educație pentru profesori, stare de bine, sănătate pentru copii și implicare socială.

Evenimentul s-a desfășurat în sistem hibrid, cu transmisiune live gratuită pe canalele radio și online Itsy Bitsy. Chiar dacă nu am putut sărbători momentul în sală ca în alți ani, emoțiile și bucuria câștigătorilor trofeelor au ajuns cu ușurință la câteva mii de persoane, care au urmărit în direct Gala Itsy Bitsy.

De la eveniment nu au lipsit, nici anul acesta, opiniile împărtășite de copiii din generația actuală privind relația cu părinții și schimbările pe care le-au trăit în ultimul an. Autentici, sinceri și optimiști, ei ne-au reamintit tuturor că și adulții au multe lucruri de învățat de la copii. Altfel spus, și „oul învață pe găină”.

Mesaje emoționante au transmis publicului și invitatii speciali Andreea Marin și Călin Goia, care ne-au încurajat să vedem cu adevărat nevoile copiilor și să găsim împreună căi de a colabora în așa fel încât toți copiii din România să se simtă susținuți pe toate planurile.

Cine sunt liderii anului 2020

Trofeul la categoria Liderii anului 2020 în stare de bine a fost primit de Simona Baciu, pentru proiectul “Profesorul din ține”. Pornind de la cartea cu același nume, pe care a scris-o împreună cu Susan Shapiro, Simona Baciu a fondat Profesori fericiți pentru România, primul program de training pentru starea de bine a profesorilor. La această categorie au fost premiați și Felicia Filip – directorul general al Operei Comice pentru Copii, precum și Diana Vasile, cea care coordonează, de 10 ani, activitatea Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei.

La categoria Liderii anului 2020 în implicare socială, trofeul a fost oferit Mihaelei Nabar, director executiv al Fundației World Vision România, care a desfășurat, anul trecut numeroase proiecte dedicate copiilor din zone și categorii vulnerabile. În 2020 s-au implicat activ în proiecte sociale cu impact semnificativ și Liderii pentru Liderași Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu – Asociația Dăruiește Viață, Ioana Grindean – Organizația ReadyNation România, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia – Asociația ZI de BINE.

Trofeul la categoria Liderii anului 2020 în educație pentru copii a fost primit de Andra Munteanu, cofondatoarea NARADA, o companie de antreprenoriat social care s-a implicat, în 2020, în reconectarea la educație a peste 1000 de copii din satele românești și a oferit consultanță pentru saltul la educația online pentru 1700 de profesori. La categoria Educație pentru copii s-au remarcat și Liderii pentru Liderași Victoria Dumitru, cu Școală din Valiza, și Mădălina Ion, cu proiectul EDU BOX.

La categoria Liderii anului 2020 în educație pentru profesori, trofeul a fost câștigat de Dragoș Anastasiu, cunoscut antreprenor și co-fondator al proiectului SuperTeach. În 2020, SuperTeach a fost unul dintre proiectele cele mai active în susținerea profesorilor din toată țară, prin organizarea de conferințe offline și online, webinarii și cursuri de formare în Mentalitatea Deschisă. Lideri pentru Liderasi la această categorie sunt și Cătălin Dinu, pentru proiectul Școală pe net.ro, și Andreea Nistor, de la Asociația pentru Valori în Educație.

Trofeul la categoria Liderii anului 2020 în sănătate pentru copii a fost oferit Ancăi Dumitrescu, președinte al Asociației Autism Voice. În 2020, în contextul pandemiei, Asociația și-a intensificat eforturile de sprijin al familiilor cu copii cu tuburare de spectru autist, prin diverse proiecte și programe. Lideri pentru Liderasi la această categorie sunt și  Ana Raluca Chișu, fondatoarea Asociației KinetoBebe, și Alexandru Cucu, membru al Asociației AMAis.

La Gala Lideri pentru Liderasi a fost desemnat și Liderul anului 2020 în social media. Trofeul la această categorie a fost acordat Atenei Boca, fondatoarea comunității LaPrimulBebe. În 2020, comunitatea să a strâns 589.000 de Euro, fonduri îndreptate spre echipamente de protecție pentru medici în multe spitale din țară, a renovat secția de pediatrie a spitalului din Câmpulung Muscel, a făcut posibilă renovarea secției de pediatrie a Spitalului Moreni și a lansat Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit.

Titlul și trofeul la această categorie au fost acordate în urmă propunerilor făcute de influenceri și bloggeri de parenting și educație și în urmă a peste 14.300 de voturi, înregistrate online în perioada 22 ianuarie-4 februarie 2021. Lista de nominalizări la categoria Liderul anului 2020 în social media a cuprins 22 de lideri: Atena Boca, Ela Crăciun, Urania Cremene, Sofia Frunză, Alina Elena Golaes, Elena Gorun, Alina Greavu (Aluzivă), Miruna Ioani, Antoaneta Luchian și Ana-Maria Rusu, Gabriela Maalouf, Ioana Macoveiciuc, Ioana Marinescu, Ana Nicolescu, Tily Niculae, Daniel Osmanovici, Cristina Oțel, Mirona Păun, Lucia Radu, Liviana Tane, Carmina Trambitas Vakulovski și Diana Vijulie – nominalizați pentru proiecte cu impact seemnificativ asupra calității vieții copiilor, desfășurate în social media în 2020.

La Gala Itsy Bitsy din acest an a fost oferit și un trofeu la categoria Liderul anului 2020 votați în industria MarCom. Trofeul a fost câștigat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, de la Asociația Dăruiește Viață, care s-au implicat în 2020 în ridicarea unor spitale modulare pentru a crește capacitatea de tratare a spitalelor copleșite de pandemie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati