Liderii UE transmit mesaje de felicitare de Ziua Națională a României

0
844
sursa foto: Facebook - European Commission

Comisia Europeană şi Consiliul Uniunii Europene au postat miercuri mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Naţionale a României, însoţite de imagini şi informaţii despre ţara noastră. De asemenea, președintele Consiliului European și liderul grupului PPE au fost printre primii înalți oficiali europeni care au transmis mesaje de prietenie României de Ziua Națională.

„La mulţi ani de Ziua Naţională, România! La mulţi ani, România!”, scrie Executivul comunitar, adăugând: „Astăzi sărbătorim alături de prietenii noştri români şi de Comisia Europeană în România!”. Mesajul este însoţit de fotografii reprezentative şi de un articol informativ despre România.

La rândul său, Consiliul Uniunii Europene a postat o urare şi un scurt film ce sintetizează cele mai inedite informaţii despre ţara noastră, cum ar fi, între altele, faptul că România are cel mai rapid internet în bandă largă din UE sau că prima femeie neurochirurg din lume a fost o româncă, dr. Sofia Ionescu-Ogrezeanu.

De asemenea, președintele Consiliului European, Charles Michel, a postat pe twitter un mesaj în limba română, în care spune: „Adresez cele mai bune urări prietenilor noștri din România, care sărbătoresc astăzi ziua națională”.

Printre liderii europeni care i-au felicitat pe români de 1 Decembrie se numără și liderul PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.