Liderul PNL București: Bucureștenii percep Capitala drept un oraș murdar, poluat și corupt

Sebastian Burduja, președintele PNL București, atrage atenția asupra faptului că locuitorii capitalei simt că trăiesc într-un oraș murdar, poluat și corupt, conform unui studiu din 2023 realizat de Comisia Europeană. Cifrele demonstrează că bucureștenii nu simt nicio diferență între administrația condusă de Gabriela Firea și cea condusă de Nicușor Dan. Partidul Național Liberal oferă a treia cale pentru Capitală.

„Conform acestui raport, Bucureștiul este al patrulea cel mai corupt oraș din UE în administrația publică locală. Analizând statisticile, observăm că bucureștenii nu resimt nicio diferență între administrația Gabrielei Firea și cea a lui Nicușor Dan. 83% dintre respondenți au indicat că administrația locală este afectată de corupție.

Un aspect îngrijorător identificat în acest studiu este teama manifestată de mulți locuitori ai Bucureștiului în a răspunde la întrebările privind corupția în administrația publică, atât la nivel de sector, cât și la nivelul Primăriei Generale.

În ciuda promisiunilor electorale, bucureștenii nu simt nicio diferență față de acum 4 ani. USR a revoluționat sistemul medical și a făcut ordine în spitale așa cum a promis? Sau toți directori de spitale sunt în continuare numiți provizoriu și stau oricând în pixul Primarului General? De ce nu s-au organizat concursuri în ultimii trei ani de zile?”

La Cluj se poate, la București nu.

„Spre deosebire de București, Clujul se situează în top 10 european la satisfacția locuitorilor în ceea ce privește timpul de așteptare necesar soluționării cererilor. Dacă în mandatul unei administrații liberale clujenii resimt o îmbunătățire la nivelul transparenței decizionale și a accesului la servicii publice, la București nu se resimte nimic. Batem Clujul doar la capitolul corupție, din păcate.

Despre calitatea aerului nici nu mai are sens să vorbim. Percepția bucureștenilor, așa cum o relevă raportul, doar confirmă ceea ce știm deja – orașul nostru se află pe locul 5 în topul celor mai poluate capitale din Uniunea Europeană. Planul Integrat de Calitate a Aerului în București bate pasul pe loc de decenii. Bucureștenii se îmbolnăvesc și nu știu de ce. Iată doar câteva dintre motive pentru care e nevoie de a treia cale la București: soluții, proiecte concrete, dezvoltare și rezultate pentru bucureșteni,” a afirmat Sebastian Burduja, președintele PNL București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati