Liderul PNL Sector 1, despre negocierea între Clotilde Armand şi Romprest: Tarifele se mențin, se reduce frecvența

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță într-un mesaj publicat pe Facebook că Romprest „a acceptat” să asigure serviciile de salubrizare din Sectorul 1 „la jumătatea” preţului solicitat la începutul anului. Compania a precizat, însă, că reducerea de preț vine din reducerea de prestații. Același lucru îl transmite și președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Preşedintele PNL Sector 1 Sebastian Burduja a acuzat că negocierea de miercuri între edilul Clotilde Armand şi compania Romprest a fost doar un joc de imagine, pentru că rămân exact aceleaşi tarife pentru serviciile prestate. ”Primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a mai spus el.

„A (fost) înfrânt Sectorul 1… dar de ce ne jigniţi inteligenţa? Înţelegem “«pe surse» ca ieri a avut loc o negociere intre primarul sectorului 1 si celebra companie cara pana mai ieri reprezenta «mafia gunoaielor», după spusele dânsei (Clotilde Armand – n.r.). Consilierii locali nu au ştiut nimic, totul a fost negociat pe ascuns. Nu a existat un mandat clar de negociere, nu a existat nicio informare. Oare de ce să fac aceste lucruri pe sub masă, exact cum se făceau în epoca de tristă amintire PSD-Tudorache?! Se pare că negocierea de ieri prevede exact aceleaşi tarife, deci tot acest circ pe nervii si pe sănătatea cetăţenilor sectorului 1 a fost complet inutil.

Doar un joc de imagine, după cum am spus de nouă luni de zile – şi noi, şi o mulţime de profesionişti din spaţiul public. Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru sectorul 1. Dar asta nu pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că primăria a solicitat reducerea frecvenţelor”, a scris Sebastian Burduja, joi pe Facebook.

”Sectorul 1 este atât de curat încât maşinile de gunoi trebuie să treacă mai rar”

/El a adăugat că este încălcat regulamentul în ceea ce priveşte frecvenţa cu care trec maşinile de gunoi.

„Da, aţi citit şi aţi înţeles bine: sectorul 1 este atât de curat încât maşinile de gunoi trebuie să treacă mai rar. Mai mult decât atât, există un regulament adoptat printr-o hotărâre a Consiliului General prin care se stabilesc foarte clar frecvenţele pentru serviciul de salubritate. Adevărul este ca sectorul 1 deja încalcă acest regulament, la frecvenţele din prezent! Reducerea numărului de treceri nu poate să însemne decât o încălcare şi mai gravă a legii. Poate că soluţia asta împacă cele două părţi semnatare, dar nu îi ajută pe cetăţenii sectorului 1.

De la bun început, PNL a solicitat ferm două lucruri: să avem un sector curat şi să se respecte legea. Prin înţelegerea parafată ieri, niciunul dintre aceste criterii nu este respectat. Suntem în continuare alături de primarul sectorului 1 pentru găsirea unei soluţii si pentru a face viaţa cetăţenilor mai bună. Aceasta e diferenţa intre a face politica pentru politicieni (de dragul circului si like-urilor) şi a face politică pentru cetăţeni şi binele lor”, a completat Burduja.

”După tot acest circ suntem în acelaşi punct?! şi asta e o mare victorie?!”

Liderul PNL Sector 1 a adăugat de la începutul acestui an putea fi făcută o reducere a frecvenţelor de către comisia de mediere a consiliului local şi astfel ar fi fost economisite zeci de milioane lei.

„P.S. Reducerea frecvenţelor a fost pe masă încă de la comisia de mediere a consiliului local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, dacă asta era soluţia, şi s-ar fi economisit deja zeci de milioane de lei de la bugetul local. După tot acest circ suntem în acelaşi punct?! şi asta e o mare victorie?!”, a conchis el.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati