Lidia Buble, condamnată la un an cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii

Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată joi de Tribunalul Bucureşti la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest.

Potrivit deciziei instanţei, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de 2 ani, scrie Agerpres.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă;
  • să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.

Artista trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii

De asemenea, cântăreaţa a fost obligată să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

În acelaşi dosar, unul dintre poliţiştii care au primit mită de la cântăreaţă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare şi interzicerea ocupării funcţiei de agent de poliţie pe durata unui an de zile. În plus, de la el a fost confiscată suma de 450 lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul a altor doi inculpaţi – un poliţist şi un prieten al Lidiei Buble – instanţa a dispus disjungerea dosarului şi judecarea lor separat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati