Lidl retrage de la vânzare un sos KFC şi un sortiment de pește în ulei de măsline

1
247
Eveniment Lidl Romania cu Helmuth Duckadam la Timisoara

Lidl a rechemat două tipuri de produse în ultimele zile, ca urmare a unor probleme descoperite la acestea.

Clienții care au apucat să le cumpere le pot returna pentru a-și primi banii înapoi. Nu este nevoie de prezentarea bonului fiscal, transmite sursa citată.

  • Cele două produse rechemate de retailer sunt sosul American Dip KFC, pruducător CONTEC FOODS SRL, gramaj 325 grame și „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024.


În cazul sosului American Dip KFC, conform ANSVSA, este vorba de prezența alergenului gluten din făina de grâu care nu este menționat pe etichetă.

Cu privire la Nixe File de anșoa în ulei de măsline, este vorba despre suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină.

„Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap. Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală. Lidl România a reacționat și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl.

Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de această rechemare”, precizează ANSVSA.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.