Linia 780 va fi repusă în funcțiune

Având în vedere necesitatea executării unor lucrări de modernizare a căii ferate de pe traseul Gara de Nord – Aeroportul Internațional Henri Coandă, STB SA va reînființa linia de autobuz 780 pentru a asigura transportul de călători pe această rută.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) repune în funcţie, începând de luni, 13 septembrie, până vineri, 17 septembrie, linia 780 pentru asigurarea legăturii directe între Gara Basarab/Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în condiţiile în care CFR SA va executa o serie de lucrări de modernizare pe linia respectivă, dar şi pe magistrala 700.

Autobuzele liniei 780 vor circula între orele 9:30 – 13:50, la intervale de aproximativ 30 de minute, pe următorul traseu: Gara de Nord – Calea Griviţei – Bd. Mărăşti – Piaţa Presei – Şos. Bucureşti-Ploieşti – Aeroport Băneasa – Şos. Bucureşti-Ploieşti – Calea Bucureştilor.

Autobuzele vor opri în 11 staţii amplasate pe sensul de mers către aeroport şi în 10 staţii amplasate pe sensul de mers către Gara Basarab.

„Menţionăm faptul că repunerea în funcţie a liniei 780 a fost luată în contextul desfăşurării lucrărilor de infrastructură în perioada 13.09.2021 – 17.09.2021, în intervalul orar 10:20 – 12:20, între staţiile Bucureşti Nord – Pajura – Mogoşoaia, lucrări feroviare care au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, prin creşterea gradului de confort, atât pe magistrala 700, cât şi pe linia care asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Informăm călătorii că traficul feroviar pe relaţia Gara de Nord – Aeroport (şi retur) îşi reia programul normal de circulaţie, în această perioadă, începând cu ora 13:00”, se menţionează în comunicatul administratorului de infrastructură feroviară.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA dă asigurări că lucrările executate în această perioadă au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie pe calea ferată, prin creşterea gradului de confort.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati