Bucureștiul nu va avea nici în această vară o linie specială pentru transportul turiștilor, așa cum există în alte orașe europene, pentru că autobuzele cu etaj pe care STB le închiria de la Constanța sunt vechi și se strică des, deci nu mai pot fi reintroduse în circulație, a precizat Societatea de Transport București la solicitarea Economedia.ro.
Ultimul an în care linia turisitică „Bucharest City Tour” a funcționat a fost 2019, în 2020 și 2021 fiind restricții sanitare din cauza pandemiei.
Pe lângă starea tehnică necorespunzătoare a celor 4 autobuze cu etaj pe care STB le închiria de la Constanța, ridicarea restricțiilor sanitare din martie nu putea fi prevăzută, deci STB nu a avut timp suficient pentru a căuta alte oferte în piață.
„Cele 4 autobuze din proiectul Bucharest City Tour erau închiriate de la CT Bus Constanța. Acestea nu mai corespund din punct de vedere al siguranței călătorilor, deoarece au o durată îndelungată de exploatare, în ultimul sezon fiind înregistrate foarte multe imobilizări din motive tehnice. Restricțiile impuse de pandemie au fost ridicate de abia în martie 2022, evoluție dificil de previzionat de STB, la începutul anului atunci când demarau acțiunile demarării unui nou sezon Bucharest City Tour. Demersurile pentru reluarea proiectului implică etape care necesită timp, mai ales că nu deținem în parcul propriu, autobuze de tip double decker. În momentul de față, STB se găsește la stadiul de identificare a unei soluții viabile de procurare a autobuzelor cu care acest proiect să poată fi reluat”, a transmis STB la solicitarea Economedia.
Linia turistică a fost introdusă în 2012, era deservită de patru autobuze închiriate cu o capacitate de 77 de locuri, din care 50 de platformă, iar în ultimul sezon, iunie – octombrie 2019, înainte de suspendare, a transportat 64.884 călători. Linia oferea călătorilor ghid audio în română, engleză, franceză şi italiană, iar o hartă detaliată arăta posibilităţile de petrecere a timpului liber în Bucureşti.
Traseul Bucharest City Tour este: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii şi retur pe ruta Universitate – Piaţa Charles de Gaulle şi şoseaua Kiseleff. Un bilet costa 25 de lei/adult, respectiv 10 lei/copil.