Lipsa apei calde din Drumul Taberei poate afecta și cartierul Militari. Ce spune primarul Ciucu

În cazul avariei prelungite la apă caldă din Drumul Taberei, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, anunță că a cerut Termoenergetica să facă comandă la ELCEN să pornească sistemul secundar care se utilizează în caz de avarii, dar pe care Termoenergetica nu l-a solicitat de teamă că „există riscul să se strice”.

Potrivit Termoenergetica, 13 blocuri din Drumul Taberei sunt afectate marți de lipsa parametrilor la apa caldă, în același timp fiind și blocuri din Militari care nu au apă la temperatura optimă.

„Acum eu nu știu ce să zic că nu sunt specialist, dar… C.A.F.-ul (sistemul Cazan cu Apă Fierbinte care se pornește la avarii) a funcționat și în trecut.”, a spus Ciucu.

Acesta a averizat că pot apărea probleme și în Militari.

„Deja oamenii din Drumul Taberei au ajuns la limită cu răbdarea. Sau dacă nu o fac să explice riscurile (deși CAF-ul a funcționat fără mari probleme și în trecut, orice avarie generată de pornirea acestuia s-a remediat in 48 de ore).”, a menționat acesta.

Edilul Sectorului 6 precizează că el nu are nicio atribuție directă legată de furnizarea apei calde, însă se simte dator să le explice oamenilor ce se întâmplă. ”Ceea ce nu înțeleg este lipsa de comunicare a PMB cu privire la ceea ce se întâmplă în Drumul Taberei, sunt, totuși, mii de oameni afectați. ”, acuză Ciucu.

„Acum pot apărea probleme și în Militari. Acestea sunt generate de datoriile imense pe care PMB le are la Termoenergetica, care la rândul ei le are la operatorul privat Vest Energo) acesta furnizează apă caldă vara), care la rândul ei trebuie să plătească gazele in avans. În consecință, dacă nu va mai avea bani să cumpere gaz, va opri producția.”, a mai spus primarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati