Lipsă de cvorum la şedinţa Consiliului Local Sector 1/ Armand: Consilierii PNL pun în pericol coaliția de guvernare

Şedinţa Consiliului Local Sector 1 de joi, ce avea pe ordinea de zi proiectul de buget pe 2021, nu s-a ţinut din lipsă de cvorum, având în vedere că au lipsit consilierii PNL şi PSD, motiv pentru care primarul Clotilde Armand a făcut apel la conducerea PNL Bucureşti să oprească „acest şantaj” împotriva locuitorilor.

Dintre cei 27 de consilieri locali în funcţie au fost prezenţi 12 – 11 în sală şi unul online.

„Astăzi am convocat (a treia oară) Consiliul Local al Sectorului 1 pentru şedinţa de buget. Consilierii PSD şi PNL nu s-au prezentat şi nu a fost cvorum pentru şedinţă. Dacă pe consilierii PSD pot să-i înţeleg, că învaţă să numere voturile pierdute la alegerile locale în frunte cu şeful lor, pe consilierii PNL Sector 1 nu pot. Fac un apel public către conducerea PNL Bucureşti să dispună urgent de toate măsurile statutare pentru a-şi clarifica situaţia politică internă şi a opri acest şantaj împotriva locuitorilor şi a cetăţenilor din Sectorul 1.

Armand: ”Astfel de consilieri pun în pericol coaliția de guvernare”

De asemenea, fac un apel către domnul preşedinte Ludovic Orban să realizeze că astfel de consilieri locali care refuză dialogul nu fac cinste PNL şi pun în pericol coaliţia de guvernare. Campania electorală s-a terminat şi cetăţenii aşteaptă rezultate. Cei care suferă din cauza inconştienţei celor absenţi astăzi la şedinţa de buget sunt cetăţenii”, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Ea a menţionat proiectele de investiţii pe care administraţia locală îşi propune să le deruleze şi care n-au fost votate de consilierii locali ai PNL şi PSD, printre acestea numărându-se: construirea, reabilitarea şi refacerea terenurilor/sălilor de sport de la mai multe şcoli şi reabilitare/construire de terenuri de fotbal şi rugby; amenajarea de parcuri şi spaţii de recreere; modernizare, restaurare şi eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”; consolidare şi alte lucrări de intervenţie la Biserica „Mănăstirea Caşin”; achiziţia, instalarea şi punerea în funcţiune a 17 staţii de reîncărcare pentru autoturismele electrice; plantarea a 50.000 de arbori; finanţarea lucrărilor de modernizare a UPU şi a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca; construirea primul centru din România de recuperare pentru marii arşi (proiect aflat în pregătire); lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri; proiectare şi reabilitare termică pentru alte 85 de imobile.

Apel la consilierii locali să voteze bugetul

Înainte de şedinţa de joi, ea a făcut apel la consilierii locali să voteze bugetul. „Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal şi poate fi aprobat, iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiţii, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal şi poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili şi să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiţii atât de necesare pentru reconstrucţia şi modernizarea Sectorului 1”, preciza Clotilde Armand pe Facebook.

Tot înainte de şedinţă, consilierii locali ai PNL au anunţat că nu vor vota bugetul Sectorului 1, pentru că este „ilegal” și nu ţine cont de o decizie a instanţei prin care a fost supendată o hotărâre a consiliului local de la începutul lunii decembrie a anului trecut în legătură cu acest proiect de buget. De asemenea, aceştia solicită demisia secretarului general al primăriei Lavinia Ionescu „care şi-a asumat legalitatea reorganizării primăriei şi care acum insistă să dea asigurări verbale consilierilor că totul este în regulă cu proiectul de buget”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati