Lista străzilor din București de pe care vor fi ridicate mașinile parcate ilegal

Începând de luni, 26 august, vor fi ridicate maşinile parcate în zone interzise din Bucureşti. Platformele au fost pregătite să intre în acţiune chiar de la miezul nopţii. 

Lista străzilor de unde vor fi ridicate mașinile parcate ilegal

Astfel de situații se vor rări, speră autoritățile. „Hingherii” de mașini vor acționa pe toate străzile administrate de Primărie.

E vorba despre aproximativ 800 de străzi pe care circula transportul public. Municipalitatea nu va ridica mașinile de pe străzile micuțe, secundare, dă asigurări Tudor Ionescu, consilier general municipal, potrivit Digi24.

Consultați AICI lista, pe sectoare, a străzilor administrate de Primăria București.

Cele mai mari probleme sunt create de șoferii care sunt total lipsiți de bun-simț sau de orientare în spațiu.

„Am ajuns la situații precum cele pe care le-am întâlnit, unde o mașină putea să blocheze 10 tramvaie și nu se întâmpla nimic. Sau mașini de deszăpezire nu mai puteau trece”, explică Tudor Ionescu de ce a fost nevoie de această decizie.

Unde vor fi duse mașinile ridicate și cât costă recuperarea lor

Șase platforme nou-nouțe ale companiei municipale de transport vor acționa pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal în Capitală, în momentul în care vor fi sesizate de polițiștii de la Rutieră și de cei de la Locală.

Autoturismele ridicate vor fi duse în două spații amenajate din sectoarele 1 și 6 ale Capitalei, iar șoferii care vor să le recupereze, scot din buzunar în jur de 500 de lei.

Care sunt tarifele de recuperare a mașinilor

Tarifele de ridicare sunt:
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport sunt:
– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Aşadar, pentru un autoturism precum un Logan, costul de ridicare, transport şi depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati