Lista teraselor de lux construite ilegal, în parcul Herăstrău din București. Primarul Sectorului 1 le-a dat ultimatum

1
70
herăstrău

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a lansat un ultimatum pentru patronii teraselor de fițe din Herăstrău pentru a-și demola construcțiile ridicate ilegal pe domeniul public.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit că mai mulți patroni de terase, printre care Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio și Il Locale, au construit ilegal pe malul lacului Herăstrău, fără a avea autorizație.

Acest lucru a fost confirmat de Poliția Locală a Municipiului București, singura instituție competentă să efectueze astfel de verificări în zonele protejate, dat fiind că Parcul Herăstrău este monument istoric.

„Patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio și Il Locale au ridicat construcții fără autorizație pe malul lacului Herăstrău. La solicitarea noastră, Poliția Locală a Municipiului București, singura instituție care are competența să facă astfel de verificări în zonele protejate (Parcul Herăstrău este monument istoric), a verificat aceste terase și a confirmat tot ce am spus public.

Nu doar că fostele administrații PSD-PNL le-au dat afaceriștilor de partid lacul Herăstrău, i-au și protejat de controale și au închis ochii la toate neregulile.

Tupeul unor patroni a fost atât de mare încât în goana după profit unii dintre ei au ridicat construcții direct pe domeniul public, pe spațiul verde, și pe pontoanele care sunt în proprietatea Municipiului București.

Ilegalități peste ilegalități. În toate aceste cazuri, Poliția Locală a Capitalei a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 și s-au deschis dosare penale pentru executarea de lucrări fără autorizație de construire într-o zonă protejată (pentru încălcarea flagrantă a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii).

În plus, polițiștii locali le-au dat termen de 72 de ore pentru desființarea lucrărilor ilegale construite pe domeniul public al Capitalei, urmând ca în caz de neconformare, aceste construcții să fie desființate pe cale administrativă, în baza Dispozițiilor Primarului General”, a scris Clotilde Armand pe rețeaua de socializare X.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.