Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare de la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova. Instanța, însă, este cea care va lua o decizie finală cu privire la eliberarea lui Liviu Dragnea, pe data de 27 aprilie.

Flavia Todosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a confirmat avizul favorabil de liberare condiționată primit de Liviu Dragnea din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, scrie Digi24.

„Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Și Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD, a avut o reacție în acest sens pe pagina de Facebook: ”A primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberare conditionatā! Îl așteptăm acasă curând! Asta am vrut sā vā anunț!”.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea cere în instanţă să fie eliberat condiţionat din închisoare

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit portalului instanţelor, Dragnea a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati