Localnicii dintr-o localitate ilfoveană se revoltă după ce Primăria Sectorului 3 a redeschis groapa de gunoi

Câteva zeci de localnici din satul ilfovean Cățelu au protestat în ultimele zile și au încerct să oprească mașinile de salubritate care aduc gunoiul din Sectorul 3 al Bucureștiului la groapa de gunoi din localitate.

Localnicii au protestat pentru din cauza impactului pe care stația de sortare a deșeurilor îl are asupra localității, un protest care a început cu ani în urmă.

Acum, localnicii sunt nemulțumiți că Primăria Sectorului 3 a redeschis unilateral groapa de gunoi, a cărei activitate fusese suspendată de Agenția pentru Protecția Mediului, după cum a scris Libertatea.

Autoritatea de Mediu a decis să închidă groapa de gunoi după șase amenzi date de Garda de Mediu, care a constatat că stația de sortare nu respectă legislația, inclusiv faptul că e amplasată la o distanță mai mică de un kilometru față de locuințe.

În cele din urmă, localnicii au renunțat la protest după apariția mașinilor jandarmeriei.

Garda de Mediu amenință cu plângere penală

Garda de Mediu amenință cu plângere penală dacă stația de sortare a lui Negoiță de la Cățelu va continua să funcționeze.
Andrei Corlan, consilier al șefului Gărzii Naționale de Mediu, a explicat că hotărârea pe care a dat-o miercuri seară Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 3 pentru funcționarea stației de sortare a primăriei lui Negoiță, chiar și după ce Agenția pentru Protecția Mediului (APM) i-a suspendat autorizația, nu are putere juridică și cel mai important document e însăși autorizația APM. Funcționarea gropii de gunoi fără această autorizație înseamnă infracțiune, punctează Corlan, care nu exclude o nouă plângere penală.
Garda de Mediu a mai taxat societatea primăriei cu 130.000 de lei în această săptămână.
Totalul amenzilor a depășit 100.000 euro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati