Locuitorii din Sectorul 6, obligați să își lipească coduri QR pe parbrizul mașinii – FOTO

12
72988

Locuitorii Sectorului 6 care dețin locuri de parcare vor fi obligați să își lipească un cod QR pe parbrizul mașinii, iar în cazul în care refuză, vor fi amendați.

Codurile vor fi trimise prin poștă și trebuie să fie lipite până la sfârșitul lunii august, astfel încât poliția să le poată verifica cu o simplă scanare. Cei care nu lipesc codul în timp util vor primi o amendă cuprinsă între 100 și 200 de lei.

De luni, 20 iunie 2022, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, a început distribuirea QR codurilor către toți cei aproximativ 43.950 de beneficiari ai locurilor de parcare. Plicurile care vor ajunge în cutiile poștale ale oamenilor conțin un ecuson care trebuie lipit pe parbriz și o scrisoare cu instrucțiuni.

Potrivit sursei citate, procesul de distribuire a plicurilor se face etapizat și va dura până la finalul lunii august. Tot până atunci, șoferii sunt obligați să-și lipească pe parbriz, la loc vizibil, ecusonul cu QR codul primit.

Poliția locală sau reprezentanții primăriei verifică, printr-o aplicație specifică, autenticitatea QR codului.

Neafișarea acestuia se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 100 și 200 de lei. Amenzile se dau de către Poliția Locală, fie pe baza sesizărilor, fie a verificărilor aleatorii. De asemenea, înstrăinarea ecusonului și afișarea lui într-un alt autovehicul neînregistrat în baza de date a Administrației Comerciale Sector 6 se sancționează cu rezilierea contractului, fără nicio notificare prealabilă.

În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligația să solicite unul nou la Administrația Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti.

Se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament

În Sectorul 6, se poate aloca un singur loc de parcare pe apartament.

Așadar, se oferă un singur QR cod pentru o singură mașină. În situația în care familia deține două sau mai multe autoturisme, beneficiarul le poate înscrie în aplicația „eSector6” ca autoturisme secundare. Apoi, va putea folosi locul de parcare alternativ pentru oricare dintre mașini, chiar dacă numai una dintre ele deține QR cod în parbriz. Poliția locală are posibilitatea să verifice, pe baza numerelor de înmatriculare, dacă autoturismele sunt sau nu declarate în aplicație.

În situația în care autoturismul pentru care s-a emis contractul de parcare nu poate fi folosit (ex. este în service), iar șoferul vrea să folosească o altă mașină, trebuie să notifice Administrația Comercială.

Notificarea va conține numărul de înmatriculare al noului autoturism, locul de parcare aferent, data de începere și data de terminare a folosirii acelei mașini provizorii. Perioada de folosire a unui alt autoturism nu poate depăși 60 de zile cumulate pe an și nu poate fi formată din mai mult de 5 cereri.

12 COMENTARII

 1. Si ce faci daca masina e inmatriculata in alt judet dar ai contract de comodat si platesti loc de parcare? Ca minunata primaries nu s a gandit la asta. Adica luam banii,dar de rezolvat probleme…pauza. Bine ati venit in Rromanistan!

 2. 1) – ” În cazul deteriorării sau pierderii ecusonului, beneficiarul are obligația să solicite unul nou la Administrația Comercială, pe care, de această dată, îl va plăti.” –>>> adică, daca dupa o furtuna napraznica iti cade o creanga pe parbriz , se sparge , si se rupe abtibildul , mai scoti bani din buzunar si pentru abtibild !!!!
  2) Mulți oameni nu au lacat la cutia postala , ori au pierdut cheia . din aceasta cauză , daca iti fură careva abtibildul .de la cutia poștală, poti lua amendă , nevinovat

 3. Daca merg in vizita in sectorul 6 si parchez in locul fratelui meu voi fi amendat pentru parcare ilegala ??? Organul stie daca eu parchez cu acordul proprietarului ??? De unde ?

 4. o aberatie timpita. Daca am curte si masina e afara primesc amenda ca e in fata curti doar nu am platit parcarea la „administratia comerciala”.
  Alo! cine sunt astea ? Nu cumva Administratia Domeniului Public, dupa cum se intitulat zici e firma lui tata si inchirieza lui nea Vasile scule sa lucreze pt el acasa.

  Sincer nu ma intereseaza aberațile lor daca venim din provicie la o ruda Unde lasam masina?, Venim la piata sa vindem produse romanesti. Unde parcam ?

  Sunteti niste Idiotii care va place sa distrugerii tot in Romania. Era bine sa va arunce la cosul de gunoi ca la Greci acum citiva ani in urma

 5. Ce nebuni. Și noi ăștia care mai mergeam pe la piata cu masina și care parcam pe locul ălora plecați de acasa acum ce trebuie sa facem, sa le punem bretele mașinilor și sa le caram în spate prin piata?

 6. de unde stie organu’ ca eu sunt in vizita la o ruda si mi-a dat voie sa folosesc locul de parcare ? ne amendeaza pe amandoi ?

 7. E nebunie totala !In loc să se preocupe de asfaltarea aleilor dintre blocuri ,se asfaltează locurile de parcare și gestionarea locurilor de parcare cu ecusoane !Daca pleci din România 4-5 luni se rechizioneaza locul ! Ceaușescu n- a murit !0Primsria sector 6 nu a făcut nimic pentru cetățeni, numai pentru scopurile proprii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.