Locuitorii din Sectorul 6 pot afla dacă suferă de osteoporoză la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”

Primăria Sectorului 6, prin Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, pune la dispoziția persoanelor defavorizate din comunitate investigația – Dual Energy X-ray Absortiometry – DEXA, o metodă noninvazivă, care depistează osteoporoza și nu necesită o pregătire specială sau administrarea vreunei substanțe de contrast.

Persoanele nevoiașe cu domiciliul în sectorul 6 pot realiza această investigație în mod gratuit sau cu plată parțială, în urma analizei veniturilor la Biroul de Asistență Socială din cadrul centrului.

Osteoporoza – boala oaselor poroase și fragile apare de 3 ori mai frecvent la femei comparativ cu barbatii și afectează în special persoanele trecute de 45-50 de ani. Cu toate acestea poate fi prevenită cu success, iar dacă este depistată într-o fază incipientă, eficiența terapeutică este cu atât mai mare.

Diagnosticarea, tratarea și monitorizarea osteoporozei se realizează în Sectorul 6 cu ajutorul investigației imagistice de înaltă performanță numită DEXA sau osteodensitometrie.  Rezultatele măsurate sunt precise, iar expunerea la razele X este minimă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati