Locuitorii Sectorului 3, invitați să contribuie în mod direct la procesul decizional prin bugetarea participativă

0
148

Antonel Tanase, președinte PNL Sector 3 și deputat de București, le reamintește cetățenilor din Sectorul 3 de bugetarea participativă, ”un instrument” prin care pot contribui în mod direct la procesul decizional cu privire la destinația unei părți a resurselor publice disponibile.

”Membrii comunității au oportunitatea de a delibera, dezbate și influența alocarea bugetului Sectorului 3, fiind implicați în definirea priorităților de dezvoltare prin propunerea de proiecte”, arată sursa citată.

Antonel Tănase”Dragi prieteni, azi vă voi vorbi despre un instrument despre care puțini dintre dumneavoastră ați auzit sau folosit până acum: bugetarea participativă. Ce este bugetarea participativă?

Prin intermediul procesului de bugetare participativă, cetățenii care au domiciliul sau adresa de reşedință pe raza Sectorului 3 al Municipiului București și care au împlinit vârsta de 16 ani pot contribui în mod direct la procesul decizional cu privire la destinația unei părți a resurselor publice disponibile.

În acest fel, membrii comunității au oportunitatea de a delibera, dezbate și influența alocarea bugetului Sectorului 3, fiind implicați în definirea priorităților de dezvoltare prin propunerea de proiecte. Aceste proiecte sunt validate de autoritatea locală și apoi supuse unui proces de votare prin care se asigură reprezentativitatea rezultatelor. Proiectele câștigătoare în urma votului vor fi implementate de Sectorul 3.

Prin bugetarea participativă, comunitatea și societatea civilă contribuie la stabilirea bugetului, dezvoltă angajamentul civic și asigură reflectarea priorităților locuitorilor Sectorului 3.”, a scris pe pagina de Facebook Antonel Tanase, presedinte PNL Sector 3, deputat de București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.