Locuitorii Sectorului 3 vor putea face sport în curțile școlilor și liceelor, din 1 octombrie

Toți locuitorii Sectorului 3 vor avea acces gratuit la curțile școlilor și terenurile de sport în aer liber ale acestora pentru activități recreative, din 1 octombrie.

Accesul în aceste spaţii va fi permis cu o oră după încheierea cursurilor, a examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau festivităţilor şi numai după programul de învăţământ obligatoriu şi al celorlalte activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ, scrie Agerpres.

Accesul va fi permis până la ora 20,00 în sezonul de iarnă (1 noiembrie – 31 martie) şi ora 22,00 în sezonul de vară (1 aprilie – 31 octombrie), cu posibilitatea restrângerii acestuia în funcţie de anotimp, astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală. Acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat nocturnă, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22,00.

În zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv în timpul vacanţelor, programul va fi între orele 9,30 – 13,00 şi 16,00 – 20,00, respectiv 22,00, în funcţie de sezon, cu excepţia zilelor în care se desfăşoară examene, olimpiade, concursuri, festivităţi sau alte activităţi din unitatea de învăţământ sau organizate de autoritatea locală. Programul se aplică pentru unităţile fără instalaţie de iluminat nocturnă. Acolo unde terenurile de sport şi spaţiile de recreere sunt prevăzute cu nocturnă sau instalaţie de iluminat programul de acces, indiferent de sezon, este până la ora 22,00.

Elevul cu vârsta sub 10 ani va fi însoţit de un aparţinător care să-l supravegheze. Acesta va răspunde de acţiunile minorului.

Copiii mai mici de 14 ani trebuie să aibă asupra lor un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care în caz de urgenţă acesta poate fi contactat de agenţii de pază ai unităţii de învăţământ.

Pe terenurile de sport şi în spaţiile de recreere nu se fumează, nu se pot consuma băuturi alcoolice şi mânca seminţe.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati