Locuitorii unui bloc Capitală, terorizați de un vecin care vinde droguri chiar sub ochii lor

Consumul și traficul de droguri par tot mai greu de controlat în România. Locuitorii unui bloc din București spun că sunt terorizați de un vecin care vinde stupefiante sub ochii lor, relatează stirileprotv.ro.

Oamenii au cerut ajutorul poliției, dar pericolul nu a dispărut. Chiar și atunci când proprietarul a fost internat în spital, iar ușa apartamentului – sigilată de poliție, consumatorii de droguri au continuat să intre pe geam.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Imaginile arată ce se întâmplă pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei. Indivizi suspecți intră ori ies pe fereastra unui apartament situat la parterul blocului. Locatarii susțin că sunt consumatori și traficanți de droguri. În repetate rânduri au chemat poliția.

Locatar: „Totul a început în 2021, când a venit el în țară, după decesul părinților din Italia. O perioadă a fost liniște, însă el, neavând bani, s-a înhăitat cu primul cămătar, de la care a luat bani cu camătă. Au venit în casă, l-au dat afară din casă.”

Cel despre care vorbesc vecinii este unul dintre cei trei frați care au moștenit apartamentul după moartea părinților. Rămas fără bani, și-a pus casa la dispoziția traficanților și consumatorilor de droguri. Apoi ar fi luat împrumuturi de la cămătari. Iar aceștia, ca să îl scoată din casă, au blocat ușa, spun vecinii. Pe aceeași ușă s-au strâns, lipite, și multele somații de la autorități. Proprietarul și oaspeții lui au început să circule pe geam.

Locatar: „Foarte multe fete tinere. Acest apartament este pus la dispoziție pentru consum, trafic, prostituție, dar nu se face nimic. Plângeri au fost făcute nenumărate.”

De Crăciun, vecinii au chemat din nou poliția, speriați de scandalul care se auzea în apartament. Polițistul s-a ținut de cuvânt. Proprietarul a fost internat pentru 3 săptămâni, iar ușa casei a fost din nou sigilată, de această dată de politiști. Pe geamuri, în urmă cu o lună, agenții au lipit benzi pe care scria clar „Poliția, nu treceți!”. Acestea au fost îndepărtate, semn că tot pe aici se intră în apartament.

Locatar: „Au fost surprinși când au încercat să intre în diferite apartamente, numai dacă îl privești încremenești. Nu se poate să trăim așa!”

Între timp, proprietarul a fost externat.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii Secției 16 l-au amendat pe individ de mai multe pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și i-au întocmit 3 dosare penale pentru furt. Iar pentru posibile infracțiuni de trafic și consum de droguri au sesizat și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București. Cu toate acestea individul este acum acasă.

În octombrie, Consiliul Suprem de Apărare a țării a decis formarea unui grup de lucru sub coordonarea Guvernului care să elaboreze o strategie națională pentru combaterea drogurilor. Mai multe ministere și specialiști lucrează încă la ea, în timp ce traficul și consumul de droguri iau amploare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati