Locuri de picnic în București. Unde poți merge cu pătura la iarbă verde

Într-un oraș agitat cum este Bucureștiul, uneori simțim nevoia de a evada din cotidian și de a ne conecta cu natura.

Un picnic în natură este soluția perfectă, la îndemâna oricui, pentru a petrece timp de calitate alături de familie și prieteni, fără a părăsi orașul și fără a implica o cheltuială prea mare.

În Capitală se găsesc locuri ideale pentru picnic, locuri unde poți întinde pătura pe iarbă, te poți relaxa și bucura de aer curat alături de cei dragi. Orașul dispune de multe parcuri și spații verzi unde poți vă puteți bucura de o zi liniștită în aer liber. Fie că preferați un loc mai retras și liniștit sau un parc animat, Bucureștiul are opțiuni pentru toate gusturile.

Dacă optați pentru a merge cu pătura la iarba verde, locația nu ar trebui să reprezinte o problemă, cât timp respectați indicatoarele. Dacă în schimb vă doriți să faceți un grătar în aer liber, ei bine, trebuie să alegeți un spațiu special amenajat pentru asta.

De menționat că persoanele care nu respectă regulile de curățenie și deranjează liniștea publică pot fi sancționate cu amenzi considerabile conform legii. Este vital să se respecte aceste reguli pentru a evita eventualele consecințe.

Legea nr. 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, cunoscută ca „legea grătarelor” sau „legea picnicului” se aplică din martie 2012.

„Prin adoptarea acestei legi, se urmărește prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului. Totodată, este vizată și starea de sănătate a populației, generată de practicarea inadecvată a activităților de picnic”, arată legea.

Cei care iau parte la picnicuri au obligația de a arunca gunoaiele selectiv în locuri special amenajate. În caz contrar, ei riscă să fie sancționați cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Ce locuri de picnic există în București și în împrejurimi

Bucureștiul, cu numeroasele sale parcuri și spații verzi, este locul perfect pentru a organiza un picnic reușit. Indiferent de preferințe, veți găsi cu siguranță un loc care să vă încânte și să vă ajute să vă relaxați. Urmând câteva sfaturi simple și alegând locația potrivită, puteți transforma orice zi obișnuită într-o amintire de neuitat.

Locații de picnic în București

· Parcul Herăstrău

· Parcul Cișmigiu

· Parcul Tineretului

· Parcul Carol

· Parcul Floreasca

· Parcul Titan

· Parcul Drumul Taberei

· Parcul Izvor

· Parcul IOR

· Parcul Plumbuita

· Parcul Crângași

Locații de picnic lângă București

· Pădurea Cernica

· Pădurea Comana

· Parcul Mogoșoaia

· Pădurea Băneasa

· Pădurea Chitila

· Pădurea Băneasa

· Pădurea Bolintin

· Lacul Mihăilești

Locuri special amenajate pentru grătar în Bucureşti

· Lacul Plumbuita

· Lunca Florilor

· Parcul Morarilor

· Parcul Lumea Copiilor

· Pantelimon

· Parcul Dobroeşti

Sfaturi pentru a avea un picnic liniștit

Un picnic bine organizat poate transforma o zi obișnuită într-una memorabilă. Pregătirea atentă a coșului de picnic, alegerea jocurilor în aer liber și a activităților recreative pot adăuga un plus de valoare acestei experiențe. Este important să alegeți locația potrivită, care să ofere atât confort cât și facilități adecvate pentru o zi petrecută în natură.

În primul rând, alegeți o locație potrivită pentru ceea ce vă doriți. Optați pentru un loc mai retras, departe de agitație și zgomot, cum ar fi un parc mai puțin frecventat sau o zonă naturală liniștită.

Nu uitați să verificați vremea. O zi senină este ideală pentru o ieșire la iarbă verde. Dacă a plouat cu o zi în urmă, este posibil ca pământul să fie umed și să nu aveți parte de cea mai bună experiență.

Înainte de a pleca la picnic asigurați-vă că aveți tot ce vă trebuie. Aveți nevoie de o pătură confortabilă, un coș de picnic, tacâmuri, farfurii, pahare și un sac pentru gunoi. Optați pentru o ladă sau o geantă frigorifică pentru a vă păstra alimentele proaspete.

În ceea ce privește mâncarea, este bine să optați pentru alimente ușoare și neperisabile, cum ar fi sandvișuri, salate, fructe și legume proaspete. Evitați alimentele care se alterează rapid. Puteți opta chiar pentru mâncare la pachet. Tot ce trebuie să faceți este să vă bucurați de un prânz în natură.

Nu neglijați hidratarea. În zilele toride de vară, apa este esențiale. Puteți opta chiar și pentru sucuri naturale și ceaiuri reci. Evitați însă băturile care conțin mult zahăr.

Asigurați-vă că veți avea confort. Fie că optați pentru o pătură mare, perne sau chiar scaune pliante sau gonflabile, important este să vă bucurați împreună cu toți cei prezenți de picnicul în natură.

Folosiți și protecție împotriva insectelor. Luați un spray anti-țânțari și, dacă e nevoie, o plasă pentru protecție.

Nu neglijați jocurile și activitățile, fie că sunt jocuri de societate, cărți de joc, o minge sau palete de tenis.

Nu în ultimul rând, la finalul picnicului, nu neglijați curățenia. Locul în care ați petrecut timp alături de familie trebuie lăsat curat. Strângeți toate resturile și gunoaiele astfel încât și altcineva să se bucure de o astfel de experiență. De asemenea, natura trebuie respectată, așa că evitați să deranjați flora și fauna locală. Nu tăiați copaci, nu rupeți flori sau crengi și nu deranjați solul. În cazul în care ați făcut un foc, asigurați-vă înainte să plecați că jarul este stins.

sursa: stirileprotv.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati