Locurile de joacă reparate din Parcul Circului vor fi date în curând în folosinţă – VIDEO

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că locurile de joacă din Parcul Circului de Stat au fost reparate şi urmează să fie date în curând în folosinţă. De asemenea, edilul a precizat că toate locurile de joacă pe care administraţia locală din Bucureşti le repară sau le înlocuieşte vor avea elemente pentru copii atipici.

„Am vizitat împreună cu doamna director A.L.P.A.B, Corina Bega, cele 4 locuri de joacă din Parcul Circului de Stat care au fost reparate şi sunt aproape de a fi date în folosinţă. Acum se montează covorul de tartan pe o suprafaţă totală de 2.710 metri pătraţi. O noutate cu care venim acum este faptul că toate locurile de joacă pe care le reparăm sau le înlocuim vor avea elemente pentru copii atipici.

  • În plus, este pentru prima oară când administraţia publică încheie şi contracte de mentenanţă, astfel încât obiectele deteriorate să poată fi reparate sau înlocuite rapid”, a scris edilul general, pe Facebook.

În 2023, administraţia locală va continua să repare alte 10 locuri de joacă prin contracte subsecvente derulate de ALPAB.

Totodată, săptămâna următoare ALPAB intenţionează să lanseze o nouă licitaţie pentru repararea altor 25 de locuri de joacă.

În noiembrie 2022, Nicuşor Dan anunţa că a fost atribuit primul lot din contractul de reparaţii pentru 14 locuri de joacă din patru parcuri bucureştene.

Primele lucrări au vizat cele patru locuri de joacă din Parcul Circului, urmând ca ulterior să se intervină şi pentru reparaţia celorlalte zece: patru locuri de joacă în Parcul Tineretului, cinci locuri de joacă în Parcul Regele Mihai I şi un loc de joacă în Parcul Bordei.

„Pentru celelalte 25 de locuri de joacă uzate material şi moral, ALPAB, care este în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu, lucrează în prezent la o altă procedură, acestea urmând să fie înlocuite în integralitate”, menţiona Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, locurile de joacă din parcurile aflate în administrarea ALPAB au fost amplasate în perioada 2005-2011, având o durată de viaţă normată de 8 ani. De la amplasarea acestora şi până în prezent nu au mai fost alocate fonduri pentru reparaţii, adăuga primarul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati