Loredana Toma a câștigat două medalii de aur la Mondialele de haltere și a stabilit un nou record mondial

Loredana Toma a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul categoriei 71 kilograme, la stilul smuls şi la total.

Sportiva din România s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare, conform paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

Loredana Toma a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg, scrie Gandul.

România, reprezentată de șase sportivi, patru la feminin și doi la masculin, a încheiat Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur cucerite de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, categoria 49 kg. Au mai participat Cosmina Pană (cat. 45 kg), Marian Luca (cat. 61 kg), Ionadi Iancu (cat. 61 kg) și Andreea Cotruţa (cat. 55 kg).

2022 IWF WWC BOGOTÁ COLOMBIA

La Mondialele din Columbia participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Loredana Toma nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza suspendării Federației Române de Haltere ca urmare a depistării a mai multor cazuri de dopaj, dar a fost aleasă cea mai bună halterofilă din Europa, în 2021, în urma unui sondal al Federației Internaționale.

„Sportiva romana Loredana Toma a cucerit doua medalii de aur, luni, la Campionatele Mondiale de la Bogota COL, in cadrul categoriei 71 kg, la stilul smuls si la total.
Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare. Halterofila noastra a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, in timp ce la total a incheiat pe prima pozitie, cu 256 kg, fiind urmata de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, si de Angie Palacios ECU, cu 252 kg” e postarea de pe pagina federației.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati