Lotul trei al inelului de centură al Capitalei, proiectat şi construit de o companie din China

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei (A0 Nord), în valoare de aproape 398 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat joi cu un constructor chinez, care are la dispoziţie un an pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, informează Agerpres, citată de digi24.ro.

„Contractul semnat astăzi de CNAIR are un istoric aparte. Au fost trei decizii ale instanţei şi şase ale CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor n.r.) prin care s-a dispus reevaluarea ofertelor după desemnarea de către CNAIR a câştigătorului acestui contract în anul 2020. Aceste decizii au impus soluţia semnării. Interesul public prevalează şi vreau să circulăm pe A0 la cele mai înalte standarde”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Acest sector de autostradă, în lungime de 8,6 km, va asigura inclusiv legătura între DN2 (Afumaţi) şi DN3 (Cernica).

Sursa de finanţare pentru acest proiect este asigurată prin Programul Transport. Constructorul chinez are la dispoziţie 30 de luni (12 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor) şi 397,9 milioane de lei (fără TVA) pentru construcţia acestui lot al A0 Nord.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că lotul 3 al A0 Nord, între Afumaţi şi Cernica, va fi executat de constructorul chinez China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC).

Antreprenorul va realiza mai multe lucrări de complexe, incluzând şapte pasaje pe şi peste autostradă, două dintre acestea având lungimi de 318 metri, respectiv 466 de metri, precum şi nodul rutier cu DN 2. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

„Prezenta procedură de atribuire a fost iniţiată în data de 06.06.2019, iar în urma numeroaselor contestaţii privind rezultatul procedurii, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (prin 6 Decizii) şi ulterior Curtea de Apel Bucureşti (prin trei hotărâri) a stabilit conformitatea ofertei depuse de operatorul economic China Civil Engineering Construction Corporation LTD, precum şi acordarea punctajului maxim la criteriul de atribuire. În conformitate cu prevederile legale în materia achiziţiilor publice, respectiv ale art. 28 din Legea 101/2016 cu modificarile şi completările ulterioare, Deciziile Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au caracter obligatoriu pentru Autoritatea Contractantă, fiind şi menţinute ulterior de către Curtea de Apel Bucureşti”, precizează CNAIR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati