Lucian Bode, invitat la o reuniune informală a Consiliului JAI pe 25 ianuarie. Tomac: ”Vorbim de oportunitatea de a pune în discuţie chestiunea Schengen”

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, are oportunitatea de a pune în discuţie problema aderării României la spaţiu Schengen în cadrul unei reuniuni informale a Consiliului JAI, organizate la Stockholm pe 25 ianuarie, la care demnitarul român a fost invitat să participe, informează Agerpres.

„Pe 25 ianuarie, domnul Bode este invitat la Stockholm, la o reuniune informală a Consiliului JAI, ne anunţă Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene, care a convocat această şedinţă. Vizita este importantă, nu avem deocamdată confirmarea participării ministrului român de Interne la evenimentul din Suedia, dar vorbim de oportunitatea pe care acesta o are de a pune în discuţie, chiar şi într-un format informal, chestiunea accesului nostru în spaţiul Schengen.

Rămâne de văzut dacă, de această dată, dialogul, perseverenţa şi capacitatea de negociere a actualului guvern vor fi mai reuşite decât până acum. Deci, toţi ochii spre Stockholm, acolo unde, în perioada 25-27 ianuarie, va avea loc un Consiliu JAI informal”, a scris Tomac, vineri, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati