Lucian Bode spune că România este pregătită să intre în Schengen din 2011

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că România trebuie să devină membru în Spaţiul Schengen, cu drepturi depline, având în vedere că a îndeplinit toate criteriile pentru acest lucru încă din anul 2011.

Lucian Bode a declarat luni seară, la Digi24 că locul României este în Spaţiul Schengen.

”România a îndeplinit toate criteriile de aderare la Spaţiul Schengen încă din anul 2011. Eu cred că acum, mai mult decât oricând, România trebuie să devină membru cu drepturi depline în Spaţiul Schengen. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, locul României este în Spaţiul Schengen”, a declarat Bode.

Întrebat de ce dacă avem îndeplinte aceste condiţii mai apar situaţiile în care anumiţi condamnaţi nu sunt extrădaţi imediat, Bode a subliniat că Poliţia Români şi-a făcut treaba.

”Eu nu vreau să comentez cazurile din urmă cu mulţi ani, eu comentez ceea ce se întâmplă în această perioadă. Noi, în momentul în care primim o sentinţă definitivă şi trebuie să punem acest mandat în executare, demarăm urgent procedurile la nivel naţional, european, internaţional şi după cum aţi putut observa şi în cazul Udrea şi în cazul Oprescu, Poliţia Română, împreună cu partenerii europeni şi-au făcut treaba”, a declarat Lucian Bode.

„Nu există corupţie fără corupţi, nu există trafic ilegal la frontieră fără frontierişti”

Ministrul recunoaște că „nu există corupție fără corupți” și că mai sunt probleme la frontieră, fie că este vorba de contrabandă, fie de fuga unor condamnați, cum s-a întâmplat recent în cazurile Udrea și Oprescu.

„Nu există corupţie fără corupţi, nu există trafic ilegal la frontieră fără frontierişti. Traficul ilegal la frontieră nu se realizează cu piloţi de la Romatsa, se realizează cu oameni din sistem. Iar cei pe care îi prindem, îi documentăm, sunt deferiţi justiţiei”, a mai spus sursa citată.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati