Lucian Judele, viceprimar Sector 3: „Am depus plângere penală împotriva directorului Școlii Gimnaziale “Mexic”, Lucian Fote, și împotriva primarului Robert Negoiță”

După mai multe demersuri, în care viceprimarul Lucian Judele a încercat să atragă atenția asupra unei situații, în care era pusă în pericol sănătatea copiilor la o școală din Sectorul 3, acesta a depus plângere penală împotriva directorului Școlii Gimnaziale “Mexic”, Lucian Fote, și împotriva primarului Robert Negoiță.
„Niciun copil nu trebuie să învețe într-un spațiu care îi pune în mod iminent viața în pericol.
Cadrele didactice au dreptul la un mediu de lucru sănătos, presiunile și amenințările asupra lor având consecințe directe asupra calității vieții și activității lor de la catedră.”, scrie viceprimarul pe pagina sa de Facebook.
Chiar dacă situația a fost făcută publică nimeni nu a luat măsuri pentru a fi remediate problemele.
„În luna octombrie a acestui an, am primit mai multe sesizări de la cadrele didactice și de la părinții copiilor din Școala Gimnazială “Mexic”.
Ajuns la fața locului, am constatat că aspectele sesizate cu privire la condițiile improprii și chiar periculoase de desfășurare a activităților de învățământ reflectau realitatea:
  • Acces în clădire pe lângă schelele montate la exterior, până la etajul 2, fiind traversate spații nefinisate cu pavimente prăfuite și cabluri neprotejate pe pereți și plafoane.
  • Zone cu finisaje incomplete în grupurile sanitare, comune pentru școlari și preșcolari și neadaptate ca dimensiuni vârstei acestora, precum și o scară de acces către acoperișul clădirii nesecurizată.
  • În sălile de clasă, pavimente nefinisate, prăfuite, iar pe pereți cabluri neprotejate.
  • În sălile pentru preșcolari, paviment mochetat, dar cu mochetă foarte murdară.
  • Zgomote specifice utilajelor și ustensilelor electrice utilizate pe șantier în toate sălile de grupă și clasă.
Foto Facebook Lucian Judele

V-am promis și mă țin de cuvânt. Voi face tot posibilul ca toți cei responsabili să plătească pentru faptele lor.
În primul comentariu veți găsi materialul live al vizitei mele în Școala Gimnazială “Mexic”, mai exact momentul în care directorul școlii a pus la cale blocarea accesului meu și mușamalizarea faptelor grave, constatate și sancționate și de către Direcția de Sănătate Publică București.” concluzionează viceprimarul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati