Lucian Judele, viceprimar USR al Sectorului 3: Robert Negoiţă fură cu ,,legea” în mână 30 de milioane de euro din bani publici

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a decis luni să aloce 30 de milioane de euro din bugetul primăriei pentru lucrări de modernizare infrastructură pietonală de pe domeniul public, servicii de întreţinere şi amenajare urbană, lucrări de întreţinere şi amenajare a curţilor aferente unităţilor de învăţământ de stat aflate în administrarea Consiliului Local unei societăţi aflate în insolvenţă începând din luna aprilie 2024, acuză viceprimarul USR, Lucian Judele.
  • Este vorba despre societatea Smart City Invest S3, care, deşi se află în pragul falimentului, continuă să primească contracte de la bugetul local. De asemenea, aceasta nu dispune nici de echipamente, nici de personal şi cel mai probabil va subcontracta alte firme pentru realizarea lucrărilor.

„Sunt revoltat de cum se fură Ťlegalť în Primăria Sectorului 3. PNL a fost cel care a votat scoaterea limitei de 100.000 de euro pentru atribuiri. În acest moment se merge direct, noi doar votăm atribuirea contractului, nu mai există niciun fel de acord, a fost eliminată în 2022 tocmai pentru a se direcţiona banii mai uşor către firmele de casă. O să contestăm, la Prefectură şi în contencios, aceste proiecte pentru a readuce pe calea legalităţii modul în care se atribuie banii. Nu putem să stăm şi să ne uităm impasibili cum trec zeci de milioane de euro din buzunarele Primăriei în cele ale unor privaţi care aşteaptă o subcontractare”, spune Lucian Judele, viceprimar USR şi candidatul Dreapta Unită la Primăria Sectorului 3.

  • Aceasta nu este prima dată când firma menţionată primeşte bani din fonduri publice. În martie anul trecut, societatea a fost propusă pentru un contract de 30 de milioane de lei prin schema de finanţare directă, fără organizarea unei licitaţii, pentru promovare instituţională. Deşi proiectul nu a fost aprobat, tactica a funcţionat în anii 2019 şi 2020, când Smart City Invest a primit 10,6 milioane de lei pentru acelaşi scop.

Echipa de consilieri USR a solicitat explicaţii cu privire la aceste atribuiri, însă fără a primi răspuns. Niciun reprezentant al societăţii Smart City Invest S3, beneficiară a acestor contracte, nu a fost prezent la şedinţa Consiliului Local. De asemenea, nici consilierii PNL şi PSD nu au putut oferi explicaţii şi au votat „la ordin”, conform indicaţiilor primite.

Mai mult, unul dintre contracte în valoare de 50 de milioane de lei dublează servicii pe care Direcţia de Salubritate a Primăriei deja le prestează, şi anume de servicii de curăţenie, inclusiv partea de instalaţii de apă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati