Lucrări de licență vândute de site-uri specializate în „servicii de copertare”. Cum se negociază cu un student

1
572
sursa foto: Unsplash

Reporterii G4Media.ro și Info Sud-Est s-au dat drept studenți și au vorbit cu persoane din spatele mai multor site-uri care vând lucrări de licență pentru facultate la prețuri între 1.200 și 1.600 de lei. Toate site-urile pe care le-am contactat susțin la vedere că efectuează „servicii de copertare” sau „servicii de consultanță” pentru lucrări de licență, master, doctorat. În realitate, preiau comenzi pentru redactarea lucrării în totalitate. Legea învățământului interzice această practică și prevede amenzi care pornesc de la 5.000 de lei pentru cumpărători și merg până la câteva sute de mii de lei pentru vânzători.

Timp de trei săptămâni am corespondat, prin e-mail și la telefon, cu o femeie și un bărbat care ne-au preluat comenzile, am negociat un număr mai mic de pagini și o taxă de urgență pentru a obține licențele mai repede, iar la final am trimis lucrările înapoi la ”specialiști” pentru că abundau în greșeli gramaticale, de redactare și, cel mai important, conțineau erori grave de informație.

  • Notă: Documentarea acestui material a pornit în urma unui e-mail primit de la o persoană care susține că este tatăl unui student care a intrat în depresie cronică, cu tentative de suicid, după ce o astfel de lucrare de licență i-a fost respinsă de profesori și a fost exmatriculat. Studentul cumpărase lucrarea de pe unul dintre site-urile prezentate mai jos de G4Media.ro și a fost considerată de examinatori prost redactată și documentată, dar și plagiată. Și Școala9 a publicat un material cu informații despre alte firme din spatele acestei afaceri.

Demersul a început în 29 noiembrie, când am trimis e-mailuri la toate adresele și formularele de pe șapte site-uri specializate în realizarea de lucrări de licență.

Am primit răspunsuri aproape identice, cu aceleași îndrumări, formulări și condiții, am răspuns mai departe. În paralel, informațiile obținute în documentare ne-au indicat să continuăm corespondența cu trei dintre acestea.

Citește ancheta integrală pe G4Media.ro

1 COMENTARIU

  1. In sfarsit!

    Baietii astia destepti Burlacu George Cosmin, Vozian Contor Cristina și Udrescu Alexandru Florin au o droaie de saituri idestept.com, lucrariexpert.com, startlicenta.com, uproiect.com, uproiect.ro, lucrare-de-licenta.ro, promovat.eu, topproiecte.com, licentiu.com si le exploateaza buzunarele barosanilor care vor doctorate plagiate. Le ofera ceea ce cauta lucrari plagiate impachetate frumos cu rapoarte plagiat falsificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.