Lucrări intense pe şantierul Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu. Armand: „Model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu”

0
542
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Echipele societăţii contractate de Primăria Sectorului 1 lucrează intens pe şantierul Teatrului de Vară „Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu pentru consolidarea, reabilitarea şi modernizarea acestei clădiri simbol, transmite autoritatea locală într-un comunicat de presă.

Primele măsuri de intervenţie luate de administraţia locală a Sectorului 1 au vizat consolidarea construcţiei pentru a mări considerabil gradul de asigurare al imobilului la cutremure.

Aşa că au fost construite fundaţii noi, care au fost armate cu oţel. Apoi au fost cămăşuiti pereţii, s-au desfăcut instalaţiile vechi şi au fost demolate planşeele prefabricate care nu mai puteau fi utilizate.

Totodată, alte echipe au lucrat la realizarea unor elemente de rezistenţă importante: pereţii structurali din beton armat care vor placa, pe ambele feţe, şpaleţii de zidărie. Cu alte cuvinte, în ultimele săptămâni au fost construite fundaţii şi pereţi noi, din beton armat, la clădirea Teatrului de Vară.

„Folosim materiale de calitate şi dăm atenţie la detalii pentru că îmi doresc ca aceste lucrări de reabilitare şi modernizare din Parcul Bazilescu să fie un model de bune practici pentru salvarea unei clădiri de patrimoniu”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Teatrul de Vară a fost gândit şi proiectat ca un amfiteatru în aer liber şi va fi utilizat ca un spaţiu de evenimente în aer liber. Prin revitalizarea acestui imobil, va fi redat comunităţii locale şi oraşului un spaţiu pentru desfăşurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăţi, film şi teatru).

„Vorbim de o clădire construită în 1953 care a fost abandonată de autorităţi după anii ‘˜90. Am găsit-o într-un stadiu avansat de deteriorare, iar suprastructura clădirii se degrada accelerat. Risca, la propriu, să se prăbuşească. Mulţi nu m-au crezut atunci când mi-am luat angajamentul că vom reface teatrul din Parcul Bazilescu. Chiar şi cu un Consiliu Local ostil care nu doreşte dezvoltarea sectorului noi mergem înainte”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

Această clădire este construită în anul 1953 după planurile arhitecţilor Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan şi Paul Bortnowski (colaboratori). Construcţia a fost inaugurată în acelaşi an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor organizat la Bucureşti, funcţiunea iniţială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfăşurării de spectacole, concerte şi piese de teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.