Lucrările de consolidare la clădirea care a găzduit celebrul Club A și Teatrul Godot avansează

0
195

Lucrările de consolidare la imobilul din str. Blănari nr. 14, care a adăpostit celebrul Club A și Teatrul Godot avansează, spune primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

„Au fost finalizate lucrările de decopertare și armare a elementelor de consolidare aferente pereților structurali de la subsol, au fost refăcute acoperișul și șarpanta pentru a opri infiltrațiile și a proteja interiorul imobilului. 

Expertul tehnic a ales ca soluție de consolidare cămășuirea și armarea pereților, iar pentru că imobilul are statut de monument istoric, intervenția este aplicată doar pe interiorul imobilului, fațada urmând să beneficieze de lucrări speciale, care țin cont de specificul arhitectural.

De asemenea, sunt conservate și restaurate ușile, ornamentele de pe fațada principală, dar și cutiile poștale pentru a reda autenticitatea istorică.

A fost adoptată o soluție modernă pentru încălzire și prepararea apei calde menajere, renunțându-se la centralele termice individuale și montarea a două centrale termice care vor deservi tot imobilul, iar luna viitoare proprietarii vor putea viziona stadiul și evoluția lucrărilor în imobil.

Consolidarea imobilului din Blănari nr. 14 se realizează cu fonduri PNRR, în urma unui proiect depus de AMCCRS, iar valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației este de 14,4 milioane lei”, a explicat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.