Lucrările de întreţinere a căii de rulare între Piaţa Unirii 2 şi Tineretului se încheie luna aceasta, anunță Metrorex

Lucrările de întreţinere a căii de rulare între staţiile de metrou Piaţa Unirii 2 şi Tineretului vor fi finalizate în această lună, a anunţat Metrorex.

„Luna aceasta se finalizează lucrările de întreţinere cale de rulare efectuate între staţiile de metrou Piaţa Unirii 2 şi Tineretului. Acestea constau în lucrări de mentenanţă preventivă la calea de rulare prin înlocuirea şinelor cu capacitate portantă ajunsă la limită. Fiecare şină schimbată are o lungime de 120 metri şi o greutate de 7200 kg. În total, greutatea şinelor înlocuite este de 43.200 kg(…) Lucrările pe traseul menţionat se vor finaliza pe 09.02.2024”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lucrările se efectuează pe timpul nopţii, fără modificarea graficului de circulaţie.

Înlocuirea celor 720 m de şină se face de către formaţii de circa 20 de specialişti care folosesc utilaje specifice, inclusiv utilaje grele de cale, maşini de tăiat şi găurit şina, scule şi dispozitive pentru refacerea continuităţii căii.

Potrivit Metrorex, acţiunea de înlocuire a şinei la metrou este ciclică şi asigură siguranţa circulaţiei călătorilor care utilizează metroul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati