VIDEO/ Lucrările începute în Parcul Sebastian avansează într-un ritm alert. Piedone: ”Cetățenii să beneficieze cât mai curând de un spațiu de relaxare și joacă modern, sigur și curat”

Lucrările începute în Parcul Sebastian avansează într-un ritm alert, pentru ca cetățenii Sectorului 5 să beneficieze cât mai curând de un spațiu de relaxare și joacă modern, sigur și curat, transmite primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
  • Lucrările în Parcul Sebastian avansează într-un ritm alert, arată sursa citată. Plecând de la conceptul ”Un sector verde este un sector sănătos”, Primăria Sectorului 5 dorește să amenajeze, modernizeze și să întrețină spațiile verzi deja existente și să asigure cele mai bune condiții pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a locuitorilor care domiciliază pe raza sectorului 5, dar și a celor care îl tranzitează.

”Țin legătura zi de zi cu echipa din teren, pentru a mă asigura că lucrările avansează în ritm alert. Trebuie să redăm parcul cetățenilor cât mai curând, având în vedere că este printre puținele locuri de relaxare din Sectorul 5 aflate în administrarea primăriei. Parcul Sebastian va avea o nouă față. Copiii noștri merită să se joacă într-un parc sigur”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

  • În acest moment, se efectuează următoarele lucrări: împrejmuirea cu gard metalic, refacerea spațiilor verzi și extinderea acestora, refacerea aleilor existente, extinderea sistemului de iluminat, înlocuirea aparatelor de joacă/ aparatelor de fitness degradate/uzate, prin montarea de noi aparate de joacă, complexe de joacă, aparate de fitness, amplasarea de mese de ping-pong, refacerea foișoarelor (în interiorul acestora urmează să fie amplasate mese de șah), înlocuirea mobilierului urban (bănci/coșuri) din parc.
Totodată, în zona unde a fost amplasată scena, vor fi amenajate două terenuri de sport multifuncționale, unde vor fi amplasate panouri de baschet/ porți de fotbal, dar și un fileu pentru practicarea tenisului.

Vor fi plantați aproximativ 5.500 de arbuști pereni și peste 200 de arbori

În urma reamenajării spațiilor verzi, vor fi plantați aproximativ 5.500 de arbuști pereni, peste 200 de arbori, diverse specii, dar și 15.000 mp de gazon rulou. Grupul sanitar existent va fi reamenajat, conform standardelor în vigoare (grup sanitar femei/ bărbați, dar și pentru persoane cu dizabilități).
  • În calitate de autoritate publică locală, Primăria Sectorului 5, se implică activ în viața comunității prin îmbunătățirea calității mediului ca urmare a reamenajării zonelor de recreere, locurilor de joacă și parcurilor de pe raza Sectorului 5.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati