Ludovic Orban: Alegerile locale vor avea loc pe 14 sau pe 21 iunie

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la B1 TV, că alegerile locale din acest an vor avea loc pe 14 sau pe 21 iunie, afirmând că alegerile parlamentare anticipate sunt condiționate de ”viteza” derulării calendarului care permite președintelui Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul.

„Mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la patru ani după depunerea jurământului, asta înseamnă a doua parte a lunii iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu pe 21 iunie”, a declarat Orban într-o emisiune la B1 TV.

Cât privește alegerile parlamentare anticipate, Ludovic Orban a precizat  că acestea „depind în mare măsură de două elemente: viteza cu care se derulează calendarul care să permită, din punct de vedere constituţional, preşedintelui României să dizolve Parlamentul. Perioada minimă este de 60 de zile, începând de luni. Şi depinde, de asemenea, de forma finală, pentru că PSD o să se repeadă pe ordonanţa de urgenţă privitoare la alegerile parlamentare”.

Liderul PNL a adăugat că, în cel mai bun caz, alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate în a doua parte a lunii iunie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati