Ludovic Orban amenință că dă Guvernul în judecată

Ludovic Orban a decis să dea Guvernul în judecată pentru a obţine o hotărâre în instanţă, care să-l oblige să respecte legea şi să organizeze alegeri locale în cele peste 40 de localităţi unde s-a vacantat funcţia de primar sau a fost dizolvat consiliul local.

„Deşi Guvernul a primit încă de anul trecut adrese oficiale de la AEP prin care a fost informat de faptul că multe localităţi au rămas fără primar, acesta a refuzat să emită hotărârile de guvern pentru organizarea alegerilor”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

El a înregistrat deja la Guvern plângerea prealabilă, după care, dacă Executivul nu adoptă hotărârea de organizare a alegerilor locale, atunci fostul premier se va adresa instanţei de contencios administrativ.

„Le-am atras atenţia membrilor Guvernului că voi solicita instanţei pe lângă hotărârea de obliga Guvernul să organizeze alegeri locale şi sancţiuni pecuniare pentru membrii Guvernului, pentru fiecare zi întârziere faţă de termenul legal de 90 de zile şi, de asemenea, anularea actelor administrative emise de primarii interimari după expirarea acestui termen de 90 de zile în care Guvernul era obligat de lege să organizeze alegeri”, a adăugat preşedintele partidului Forţa Dreptei.

Cine nu face alegeri locale astăzi mâine nu va face nici alegeri parlamentare

„Cine fură azi un ou mâine va fura un bou, spune un proverb românesc”, adaugă Orban, care spune că cine nu face alegeri locale astăzi mâine nu va face nici alegeri parlamentare sau prezidenţiale.

„Cine nu face alegeri locale astăzi, mâine nu va face nici alegeri parlamentare sau prezidenţiale Devine tot mai evident că actuala putere se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice. Nu putem sta cu mâinile în sân şi să contemplăm pasivi derapajele tot mai grave ale PSDNL faţă normele şi principiile democratice. Avem datoria să ne batem pentru drepturile noastre, să folosim toate mijloacele legale şi constituţionale pentru a îi determina să revină în cadrul democratic”, a conchis Ludovic Orban.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati