Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu slujbele de Crăciun

Ludovic Orban, premierul României, a declarat că slujbele de Crăciun din acest an se vor desfășura în condiții speciale, populația fiind obligată să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară și măsurile impuse de autorități.

Ludovic Orban i-a liniștit, astfel, pe credincioșii care se temeau că nu vor putea merge la biserică, de ziua Nașterii Domnului Isus Hristos. Premierul trage, însă, un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe cetățeni să fie deosebit de precauți, scrie gandul.ro.

“Ştiţi foarte bine că slujbele, în România, se pot desfășura respectând măsurile de protecție sanitară, condițiile, reglementările. Toate măsurile care nu sunt foarte complicate. Deci slujbele se desfășoară”, a declarat Ludovic Orban.

“Singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulți români să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus”, a mai spus premierul României.

“Slujbele de Crăciun se pot desfăşura și în interiorul bisericilor!”

În urmă cu șase zile, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a anunțat, la rândul lui, că slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Acesta mai precizat că autoritățile caută soluții pentru respectarea măsurilor anti-Covid.

“Am vorbit cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută”, a postat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati