Ludovic Orban: Evenimentele private, principala cauză a îmbolnăvirilor de COVID-19

Premierul Ludovic Orban susţine că analizele făcute arată că petrecerile private constituie principala cauză a răspândirii virusului SARS-CoV-2, el explicând că acesta este motivul pentru care Guvernul a interzis astfel de evenimente. Orban mai spune că în 3300 de localităţi, după alegerile locale au avut loc petreceri spontane la care au participat zeci şi sute de oameni.

”Această creştere a numărului de cazuri este o creştere care afectează întreaga Uniune Europeană. (…) Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor, de reluare a unor activităţi. În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private”, a afirmat premierul duminică seară, potrivit news.ro.

Premierul şi-a cerut scuze celor care aveau programate evenimente private în această perioadă, însă a susţiinut că aceste restricţii sunt necesare.
„Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri. Pe de altă parte trebuie să punem degetul pe rană” a adăugat şeful Guvernului.
El a catalogat petrecerile filmate în Centrul Vechi al Capitalei drept „pur şi simplu o sfidare a restricţiilor” şi a arătat că în mod normal Poliţia Locală ar trebui să aibă echipaj în permanenţă în Centrul Vechi şi să patruleze permanent în toate zonele în care există riscul de formare a unor aglomerări.
În ceea ce priveşte alegerile, Orban a arătat că în 3300 de localităţi, după scrutin, s-au făcut „petreceri spontane în care au participat zeci şi sute de oameni” care au cântat, au scandat şi unde nu s-a respectat măsura de distanţare fizică.
Ludovic Orban a mai afirmat că s-a întâlnit cu numeroase persoane şi că nu s-a infectat, pentru că a respectat regulile de protecţie şi a purtat masca de protecţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati