Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților – VIDEO

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban, care sâmbătă a pierdut alegerile pentru șefia PNL, spune că luni și-a depus la partid demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și îi dă lui Florin Cîțu un termen de cel mult 15 zile pentru a o depune la Camera Deputaților.

Ludovic Orban spune că nu își depune demisia la secretariatul Camerei Deputaților, ci la partid, la Florin Cîțu, pentru că, dacă ar face asta, ar fi organizate imediat alegeri pentru acest post și ar exista riscul ca PNL să piardă această funcție și să fie ales cineva de la PSD.

”Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților pentru că dacă astăzi mi-aș fi dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la Camera Deputaților, cel mai probabil în situația politică în care ne găsim președinte al Camerei Deputaților ar fi putut ajunge un PSD-ist, și nu vreau să fac niciun cadou PSD.

Demisia mea nu este la dispoziția domnului Cîțu, pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-un termen de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaților, la finalul acestei perioade îmi voi depune eu personal demisia.”, a declarat fostul lider PNL.

Orban a spus de la bun început să își va depune demisia de onoare daca va pierde șefia Partidului Național Liberal.

Urmează ca premierul Florin Cîțu, actual președinte PNL, să hotărască dacă acceptă această demisie sau îl păstrează pe Orban în funcție, până se va crea o majoritate parlamentară, așa cum susțin unele surse politice din interiorul partidului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati