Lufthansa va relua în ianuarie zborurile către Tel Aviv

1
483
Pixabay

Grupul Lufthansa intenționează să reia zborurile către Tel Aviv începând cu 8 ianuarie 2024, la aproape trei luni după ce a suspendat zborurile către cel mai mare aeroport din Israel din cauza unor probleme de securitate, scrie CNN, potrivit economedia.ro.

“Lufthansa Group continuă să monitorizeze îndeaproape situația de securitate din Israel și este în contact strâns cu autoritățile locale și internaționale”, se arată în comunicatul companiei . “Trebuie să ne așteptăm la posibile ajustări ale programului de zbor din cauza schimbării condițiilor”.

În octombrie, aproape toate companiile aeriene, cu excepția transportatorului israelian El Al, și-au anulat zborurile din și spre Tel Aviv, unde se află cel mai mare aeroport internațional din Israel, după ce Hamas a început un atac asupra țării și a luat peste 100 de ostatici, Israelul răspunzând prin declararea oficială a războiului împotriva Hamas.

Pe 5 octombrie, cu două zile înainte de atac, existau 63 de companii aeriene care deserveau Tel Aviv, cu un total de 256 de zboruri către aeroport, potrivit datelor firmei de analiză a aviației Cirium. El Al a reprezentat aproximativ 26% din aceste zboruri. Lufthansa avea cinci zboruri pe zi către Tel Aviv la acea dată, adică 2% din total.

Cele mai recente date arată că doar 10 companii aeriene deservesc aeroportul, cu un total de 72 de zboruri, El Al fiind responsabilă pentru 76% din acest volum de zboruri.

Cele trei companii aeriene americane care au deservit Tel Aviv – American Airlines, United Airlines și Delta Air Lines – au declarat că zborurile lor către Israel rămân oprite. American și Delta au declarat că nu intenționează să reia serviciile până cel puțin la sfârșitul lunii martie. United nu a precizat o dată la care ar putea relua serviciile.

“Zborurile noastre de la Tel Aviv vor rămâne suspendate până când condițiile vor permite reluarea lor”, se arată într-un comunicat al United.

Lufthansa a declarat că va publica programul de zboruri pentru luna ianuarie pe 18 decembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.