Luni începe dezinsecția terestră în județul Ilfov

Serviciul de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, aflat în subordinea Consiliului Județean Ilfov începe de luni campania de combatere a țânțarilor.

Dezinsecția va avea loc seara, dupa 19.00. Insecticidul folosit se numește Cymina Plus, în doză de 50 de mililitri la hectar.

ATENȚIE! Pentru dezinsecția terestră nu există insecticide care să nu fie toxice. Cymina Plus este iritant pentru oameni și toxic pentru albine, iar populației îi este redomandat să nu stea în raza de acțiune a substanței și, preventiv, să închidă geamurile când se face dezinsecția. Apicultorii sunt anunțați din timp, astfel încât să țină albinele închise.

Mașinile de dezinsecție sunt dotate cu GPS. Locuitorii județului vor putea vedea pe internet, în timp real, unde se află echipajele.

Fiecare echipaj va fi însoțit de un reprezentant al localității respective, care să indice exact zonele de acțiune și de un reprezentant al Consiliului Județean Ilfov, care va supraveghea dezinsecția.

Combaterea țânțarilor se face terestru – sunt vizate femelele, ca să nu ajungă să depună ouă și din avion- pentru larve.

Pentru eficiență maximă, este nevoie ca dezinsecția să aibă loc simultan în toate regiunile țării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati