Lupta pentru IOR: autoritatea locală și firma de avocatură contractată de Primăria Capitalei sunt aproape de o concluzie în privința retrocedării celor 11 hectare

Primarul general al Capitalei a declarat în cursul zilei de miercuri că autoritatea locală și firma de avocatură contractată se apropie cu pași repezi de o concluzie în privința retrocedării celor 11 hectare din Parcul IOR.

Lupta pentru IOR se apropie de final

Precizările au fost făcute după ce câțiva bucureșteni au luat cuvântul în ședința CGMB de miercuri și după ce au solicitat adoptarea cât mai rapidă a unui proiect care să prevadă majorarea amenzilor pentru defrișările ilegale.

Proiectul a fost scos de pe ordinea zilei în ședința din 28 iulie, dar cetățenii au luat cuvântul acum, fiind îngrijorați de incendiile care au avut loc în Parcul IOR.

„Eu sper să salvăm spaţiile verzi, pentru că altfel oraşul acesta o să devină o scrumieră în care efectiv nu o să mai putem respira”, a spus unul dintre localnici.

În timpul acesta, Nicușor Dan a ținut să le sublinieze că o concluzie pe cale legală în această privință se apropie.

În ce priveşte situaţia specială a Parcului IOR, acolo sunt două lucruri. Este pe de o parte chestiunea proprietăţii şi dacă dobândirea acelei proprietăţi s-a făcut în mod legal.

Şi a doua chestiune – dacă există posibilitatea de a sancţiona mai drastic decât s-a făcut de către poliţiile locale tot ce s-a întâmplat în parcul IOR în ultimele luni. Pe ambele subiecte suntem foarte aproape, adică materialele pe care le-am primit de la avocaţi totalizează sute de pagini… Suntem foarte aproape de a avea o concluzie”, a spus edilul general.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati