MAE: 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza și se află în drum spre Cairo

0
167
Incendiu în Pasajul Lujerului din Bucureşti.
Incendiu în Pasajul Lujerului din Bucureşti.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

„Cei 93 de cetăţeni români şi familiile acestora au fost preluaţi din punctul de trecere a frontierei Rafah de către reprezentanţii Ambasadei României în Egipt şi sunt însoţiţi până la Cairo de către o echipă mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză a MAE”, a informat MAE, printr-un comunicat transmis AGERPRES în noaptea de marţi spre miercuri.

Conform sursei citate, cetăţenii evacuaţi urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale.

„MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenţei consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistenţă consulară în continuare. MAE subliniază că situaţia de securitate din regiune se menţine complexă şi volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcţie de factorii din teren, astfel încât siguranţa persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol”, se arată în comunicatul citat.

sursa:AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.