MAE a emis o atenționare de călătorie în SUA din cauza uraganului Eta

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Statele Unite ale Americii – statul Florida, că autorităţile locale au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Eta.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să ia în considerare amânarea călătoriilor planificate în statul menţionat, să urmărească anunţurile făcute de autorităţile locale şi să respecte cu stricteţe recomandările şi instrucţiunile acestora. Informaţii actualizate cu privire la traiectoria uraganului Eta sunt disponibile pe site-ul Centrului Naţional de Uragane din SUA – https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetăţenii români pot apela Consulatul General al României la Miami la numerele de telefon: +1.305.763.8714 şi +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatul General al României la Miami: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/, http://miami.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati